Holland Dance brengt kinderen en senioren samen

Holland Dance, de dansorganisatie achter het tweejaarlijkse Holland Dance Festival, zet zich in om dans voor iedereen toegankelijk te maken. Tijdens dit dansseizoen besteedt de organisatie speciale aandacht aan de doelgroep senioren. Op 1 april presenteert Holland Dance een bijzonder project waarbij kinderen en senioren met elkaar in contact worden gebracht. Het doel: ontmoeting creëren door samen te dansen en het plezier daarin met elkaar te delen.

Dans voor iedereen
Holland Dance wil met  verschillende projecten de positieve kracht van dans ontsluiten voor iedereen. Speciale aandacht gaat tijdens dit seizoen uit naar de doelgroep senioren. Er is landelijk grote vraag naar dansinitiatieven gericht op ouderen. Ook de stad Den Haag zet zich in om een Age Friendly City te zijn. Holland Dance speelt in op die behoefte en voorziet op diverse terreinen aanbod op het gebied van dans. In februari koppelde Holland Dance ouderen en dansers aan elkaar. Ze werkten samen toe naar een voorstelling op het podium van Lucent Danstheater. Onlangs lanceerde Holland Dance ook een danscursus Good [Old] Times  voor 55-plussers in vier wijken in Den Haag. Het succes was overdonderend, de cursussen zaten in een recordtijd vol.

‘Kijk in mijn ogen’ ouderen en basisschoolleerlingen dansen samen
Holland Dance presenteert nu Kijk in mijn ogen van Stichting Pra Muziektheaterproducties waarbij kinderen en senioren elkaar ontmoeten en samen dansen. De leerlingen van basisschool Galvani en senioren van Zorghuis Willem Drees volgen op 30 en 31 maart eerst afzonderlijk van elkaar workshops van professionele dansers en musici. Daarna treffen ze elkaar op woensdag 1 april in het zorghuis waar ze samen met de dansers en musici een voorstelling geven aan andere bewoners, verzorgers en leraren. De workshops en dansvoorstelling gaan over toenadering, contact maken, lichamelijke gebreken, schaamte en over vertrouwen in elkaar. De dansvoorstelling opent met een groepschoreografie van de kinderen waarna er duetten zijn tussen de musici en dansers en tussen de ouderen en dansers en kinderen.