Delft gekroond tot satellietstad van Holland Dance Festival

16e editie Holland Dance Festival in Theater de Veste

De komende editie van het Holland Dance Festival dat plaats vindt tussen 28 januari t/m 20 februari 2016 strijkt ook in Delft neer. De directies van Theater de Veste en Holland Dance zijn dit overeengekomen. Het publiek kan een zinderende samenwerking tegemoet zien, waarbij nationale en internationale producties worden gepresenteerd in februari 2016.

Artistiek directeur van het Holland Dance Festival Samuel Wuersten: “Een samenwerking die raakt. Als festival willen we de positieve kracht van dans ontsluiten. Daarom is onze samenwerking met Theater de Veste treffend: we willen samen mensen in beweging brengen en het beste wat dans te bieden heeft aan ons publiek presenteren.” Reeds in het nieuwe programma van Theater de Veste kan het publiek zich verheugen op wervelende dans uit Nieuw-Zeeland en een landelijke première door toptalent van de toekomst. Hoe de samenwerking verder vorm krijgt, wordt in de komende maanden bekend gemaakt.

‘Dit festival is een A-merk’
Theaterdirecteur Jan Bartels: “Mijn credo is altijd geweest: als je iets doet, moet je het goed doen. Dit geldt ook voor onze dansprogrammering. Buiten steden als Den Haag en Rotterdam, steekt Theater de Veste echt z’n nek uit. Daarom ben ik trots op de samenwerking met het Holland Dance Festival. Zij zijn een partij van formaat en dit partnership is een belangrijke stap om ons specialisme extra verdieping te geven.” Dit valt binnen de koers die Theater de Veste vaart, door met zorg geselecteerde A-merken uit de podiumkunsten te presenteren aan het (Delftse) publiek.

Kaartverkoop
Aanstaande donderdag 7 mei om 13.00 uur gaan de voorstellingen bij Theater de Veste in de verkoop voor het nieuwe seizoen 2015-2016. Via een speciale voorverkoop voor vrienden van het theater heeft de kaartverkoop echter al een vliegende start gemaakt.