Grenzeloos

De meest actuele voorstelling van dit moment

Op maandag 21 september vindt de kick-off plaats van de educatieve voorstelling Grenzeloos van De Dutch Don’t Dance Division en Holland Dance in de tuin van het Vredespaleis tijdens het Just Peace Festival. Tijdens de voorstelling komt de actuele problematiek aan bod rondom het thema ‘Vrede en Recht’. Grenzeloos probeert dicht bij de belevingswereld van jongeren te komen en thema’s zoals vluchtelingen, vrijheid van meningsuiting en discriminatie begrijpelijk te maken met de taal van dans.

De Dutch Don’t Dance Division en Holland Dance nemen ieder jaar een maatschappelijk thema als aanleiding voor een educatieproject. Dit najaar is dat ‘Vrede en Recht’ met de centrale vraag Waar ligt voor jou de grens? De voorstelling die daar deel van uit maakt is een aaneenschakeling van scènes uit de directe belevingswereld van de kinderen en jongeren zelf, maar ook de actuele zaken die zich op onze aardbol afspelen en die ze misschien alleen van het (jeugd)journaal kennen.

Grenzen verleggen op muziek van Armin van Buuren en Antonio Vivaldi

In de voorstelling zien we huiselijk geweld en zijn getuigen van een rechtszaak. Ook horen we citaten uit het dagboek van Anne Frank, een krachtige speech van een dictator en een pleidooi voor vrijheid van meningsuiting. De jonge talenten van De Dutch Junior Dance Division (bekend van o.a. Everybody Dance Now) verkennen en verleggen grenzen, of bakenen ze juist af, op muziek van o.a. Armin van Buuren, Tracy Chapman, Antonio Vivaldi, Philip Glass en Pharrel Williams.

Tuin Vredespaleis

De voorstelling wordt gespeeld in de tweede editie van het Just Peace Festival in Den Haag. Speciaal voor het festival stelt het Vredespaleis de tuin beschikbaar als locatie. Een toepasselijke plek. Het paleis zelf is tot stand gekomen op de grens van twee eeuwen en huisvest vermaarde internationale gerechtelijke instanties.

Grenzeloos langs scholen als educatief project

De voorstelling gaat na de kick-off langs vele basis- en middelbare scholen waar naast de voorstelling leerlingen aan de slag gaan in interactieve workshops. Thema’s uit de voorstelling worden bespreekbaar gemaakt en er is ruimte voor herkenning. Op deze manier worden de leerlingen bewust gemaakt dat zij de wereld zijn en dat ze zelf het verschil kunnen maken en de wereld mede vormgeven. Datum: 21 september 2015 Tijd: Inloop 18.00 uur, aanvang 18:15 uur Locatie: Tuin van het Vredespaleis, Den Haag Toegang: € 12,50