Prinses Beatrix, Prins Constantijn en Prinses Laurentien bij opening Holland Dance Festival 2016

Holland Dance Festival is verheugd dat Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Beatrix, Prins Constantijn en Prinses Laurentien op donderdag 28 januari 2016 aanwezig zijn bij het feestelijke openingsgala van de vijftiende editie van het festival. Het Source of Inspiration gala bestaat uit een selectie van hoogtepunten uit het festival. Daarnaast geeft de Russische sterballerina Diana Vishneva een exclusief optreden.

Venster op de wereld

Het festival en het openingsprogramma vormen een schitterend venster op de wereld van de dans. Internationale acts komen van onder meer The New Zealand Dance Company, Itzik Galili en Gauthier Dance/Dance Company Theaterhaus Stuttgart. Het gala toont daarnaast het nieuwste werk van meesterchoreograaf Hans van Manen. Drijvende kracht achter het festival is artistiek directeur Samuel Wuersten die zijn twintigste jubileum viert bij de organisatie. In de loop der jaren wist hij de grootste danssterren aan het festival te binden en talloze primeurs naar Nederland te halen.

Den Haag internationaal brandpunt

Holland Dance Festival zorgt er gedurende drie weken voor dat danshoofdstad Den Haag een internationaal brandpunt wordt voor dans. Het festival is daarnaast in het hele land mee te maken: in Rotterdam, Delft, Amsterdam, Heerlen, Tilburg en Drachten.

Over Holland Dance Festival

Holland Dance Festival brengt dans dichter bij het publiek. Het festival bestaat dertig jaar en is een van de oudste en meest gerenommeerde dansfestivals van ons land.

Source of Inspiration Gala
28 januari 2016, 20:00 uur Zuiderstrandtheater, Den Haag
info & tickets: www.holland-dance.com

 Holland Dance Festival 2016
28 januari t/m 20 februari