Winnaar Kunstbende te zien tijdens CaDance festival

Winnaar Kunstbende te zien tijdens CaDance festival
Rachel Schraven Photography

Op zaterdag 18 juni 2016 vond de finale van Kunstbende plaats in TivoliVredenburg in Utrecht. Tijdens deze finale namen de finalisten van acht categorieën het tegen elkaar op. De eerste prijs voor de categorie ‘Dans’ werd in de wacht gesleept door Jeffrey ‘Creepashu’ Loewenicht. Dit leverde hem een optreden op het podium van CaDance op: een tweejaarlijks festival voor moderne dans dat van 27 januari t/m 12 februari plaatsvindt in Den Haag.

Jeffrey Jackson ‘Creepashu’ Loewenicht (Nieuwegein, 1997) is hiphopdanser, woordkunstenaar en choreograaf. Jeffrey houdt al zijn hele leven van dansen en muziek. Naast de culturele invloeden van zijn Dominicaanse moeder en Indonesische vader, kreeg hij van huis uit al veel invloeden mee als bachata, merengue en salsa. Als hiphop danser werd zijn verrassende manier van bewegen sterk beïnvloed door deze muzikale stijlen.

Door zijn prijs mag Jeffrey optreden voor het publiek van CaDance. Zijn optreden maakt deel uit van de zogenaamde Talk & Shows die tijdens het festival worden georganiseerd en die bestaan uit ontmoetingen met makers, inleidingen, nagesprekken, open studio’s, supercolleges en arrangementen met diners. Jeffrey is op 27 januari tijdens de openingsavond van CaDance te zien in Theater aan het Spui en op 2 en 10 februari in het Korzo theater.

Meer informatie over CaDance vindt u op de website.