nieuws

Dansparade van Holland Dance groot succes!30 Oct 2011

Dansparade van Holland Dance groot succes!
© Duco Volker

Zondag 30 oktober overspoelden duizend dansers de Haagse binnenstad in een uitzinnig en druk bezochte Dansparade. Ruim 18.000 bezoekers genoten van een levendige sfeer en kleurrijk spektakel.Alle dansstijlen kwamen voorbij: van Bollywooddans tot moderne dans en van urban tot jazzdance. Traditiegetrouw werd de Dansparade afgesloten met de Grande Finale op het Spuiplein.

Ondanks de miezerige regen trok de Dansparade dit jaar meer bezoekers dan in 2009. Langs de anderhalve kilometer route was regelmatig enthousiast gejuich en applaus van het publiek te horen. Als absoluut hoogtepunt was er de spetterende Grande Finale op het Spuiplein. Choreograaf Thom Stuart van De Dutch Don’t Dance Division creëerde een speciale massachoreografie Bohemian Dancity. De muziek van Queen, een van de meest succesvolle bands uit de popgeschiedenis, sprak de toeschouwers enorm aan. Alle deelnemende danserspresenteerden zich in de Haagse kleuren groen en geel. Als verrassing belandden er aan het einde van de finale duizend witte voetballen op de overvolle tribunes. ADO Den Haag was natuurlijk de inspiratiebron hiervoor. Holland Dance kijkt terug op een geslaagd evenement, dat dit jaar voor het eerst niet in het festival plaatsvond om zo nog meer aandacht te genereren voor de Haagse danstalenten.

Dansparade
Geïnspireerd door Le Défilé in Lyon (Frankrijk) introduceerde het Holland Dance Festival in 2003 de 1e Nederlandse editie van een Dansparade. Afgelopen zondag was dus de 5e keer, waarbij de deelnemers een rijk geschakeerde keten van aaneengesloten dansscènes vormden. Gehuld in kleurrijke kostuums, vergezeld van allerlei attributen en begeleid door de live-klanken van een brassband of accordeongroep, dan wel door opzwepende beats uit luidsprekers, dansten de groepen door het centrum van Den Haag. Met alle tijd en energie die de groepen daarin staken, waren zij de spil van de Dansparade en gaven daarmee letterlijk een doorlopende voorstelling.

Holland Dance
De Dansparade is onderdeel van Holland Dance, voorvechter en verbindende schakel in de promotie van dans in het algemeen en dans in Den Haag in het bijzonder (Den Haag Danst!). Het tweejaarlijkse festival van Holland Dance, dat in 2012 voor de 13e keer plaatsvindt van 26 januari t/m 26 februari, behoort tot de grootste internationale dansfestivals van Europa. Bij elke editie streeft Holland Dance ernaar een brede selectie van relevante ontwikkelingen in de hedendaagse dans te tonen. Naast presentatiepodium is Holland Dance ook (co)producent, initiatiefnemer en gesprekspartner. Een tweede prominente taak ligt op het gebied van amateurkunst en educatie.

Dansparade op tv
Op zaterdag 5 november is de Dansparade nogmaals te zien op TV West.
De uitzending begint om 18.25 uur en is daarna elk uur te zien tot zondagmiddag.

Kijk hier alvast voor een voorproefje!  

Win een avond in de company-box met butler30 Oct 2011

Vier Vier40-Speciaal met ons en win een avond in de company-box met butler!
Het Lucent Danstheater en Holland Dance vieren samen de veertigste verjaardag van Introdans met  de voorstelling Vier40 – Speciaal. Heb je ook iets bijzonders te vieren dit jaar wat betrekking heeft op het getal 40? Ben je 40 jaar? 40 jaar getrouwd? Zo blij met schoenmaat 40? 40 nieuwe twitter-volgers?
Meld je aan en win een bijzondere avond naar de Introdans voorstelling Vier40 -Speciaal samen met je drie beste vrienden op zaterdag 5 november.

Finale Dansparade Live via Omroep West29 Oct 2011

Op zondag 30 oktober is het zover: duizend dansers zullen door de binnenstad van Den Haag een kleurrlijke stoet vormen. Kom langs en bewonder de meest uiteenlopende en creatieve choreografieen. De finale die traditiegetrouw door Thom Stuart van De Dutch Don’t Dance Division is gemaakt, begint om 16:00 uur op het Spuiplein en is gratis bij te wonen. De finale is ook live te volgen via Omroep West, via het speciale online evenementenkanaal WestOnline.

Benieuwd welke route de dansers nemen? Klik hier.

Laatste auditie Dance Date20 Oct 2011

Zondag 23 oktober vindt de laatste auditie plaats van Dance Date. Afgelopen vier weken hebben amateurdansers in vijf regio´s in Nederland auditie gedaan om een plek te veroveren in een professionele productie die tijdens Holland Dance Festival in première gaat. Zondag doen ruim veertig dansers mee aan de eindselectie voor een stuk van choreograaf Marco Gerris, bekend van het cross-over dansgezelschap ISH. Aan de voorselectie deden honderd dansers mee uit heel Nederland.

Holland Dance feliciteert Introdans07 Oct 2011

Introdans bestaat 40 jaar en dat geeft reden voor een feestje. Het gezelschap viert zijn jubileum met een bijzonder programma dat vanavond in première gaat in hun thuisstad Arnhem. Lucent Danstheater en Holland Dance vieren het feestje mee en presenteren in Den Haag twee voorstellingen op 4 en 5 november. Het is een exclusief programma speciaal samengesteld voor Den Haag. U kunt hier bij zijn, kijk voor meer informatie bij VIER40-Speciaal.

Introdans gefeliciteerd!