Rinus Sprong in So You Think You Can Dance

Rinus Sprong, artistiek leider van het Haagse dansgezelschap De Dutch Don’t Dance Division is a.s. zondag 13 november te zien in So You Think You Can Dance. In dit programma gaan juryleden Jan Kooijman, Euvgenia Parakhina, Marco Gerris en Dan Karaty op zoek naar het beste danstalent van Nederland en België. Dit talent wordt op de proef gesteld door de meest uitdagende choreografieën en bijzondere dansen.

In mei haalde Rinus de finale met zijn team dansers in The Ultimate Dance Battle. Daarin streden topchoreografen uit verschillende dansdisciplines tegen elkaar. Naast hun eigen stijl, moesten de choreografen ook dansen buiten hun comfort-zone creëren.

Uiteraard heeft Rinus enkele dansers gevraagd om mee te dansen in ABDALLAH en De Gazelle van Basra, het Oosterse sprookjesballet van DeDDDD dat van 25 t/m 28 december te zien is in het Lucent Danstheater. Zelf speelt hij daarin de rol van Sjeik Ismael. Chantal Copello & Junior van Keulen, (beiden uit Team Rinus), Sinerjey (Team Koen/Roem), Ivan Paulovich (Team Shaker en winnaar SYT YCD ‘08) en William Kruidhof (SYT YCD ’11) zullen in een dance battle strijden om de hand van Irma, de geliefde van de arme schoenmaker Abdallah.

Zondag 13 november RTL 5 vanaf 20.05 uur