nieuws

Joost van der Does de Willebois nieuwe voorzitter Raad van Toezicht26 Apr 2012

Joost van der Does de Willebois wordt de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van
Stichting Holland Dance Festival. Na acht jaar draagt de heer Gilbert Monod de Froideville zijn taken als voorzitter over aan Van der Does de Willebois. Onder het voorzitterschap van Monod de Froideville heeft het tweejaarlijkse dansfestival zich in de top van de internationale dans gepositioneerd.

Van der Does de Willebois is in 2011 toegetreden tot de Raad en verheugt zich op zijn functie als voorzitter:
”Als voormalig violist zijn dans en muziek altijd een integraal onderdeel van mijn leven geweest. Ik beschouw het daarom als een voorrecht en uitdaging om het Holland Dance Festival bij te staan om haar rol in de internationale danswereld verder uit te bouwen.”

Joost van der Does de Willebois is voormalig bestuursvoorzitter van de Amsterdamse Beurs en lid van het management comité van NyseEuronext (2004-2010). Momenteel is hij bestuursadviseur bij o.a. NIBC en PwC en commissaris bij diverse bedrijven. Voorafgaand aan zijn beursvoorzitterschap werkte hij 6 jaar voor ING Group in diverse directeursfuncties (Directeur Postbank, ING bank en managing director strategie en corporate communicatie ING Group) en 14 jaar bij Shell waar hij verschillende (inter)nationale management posities bekleedde.

Toekomst Holland Dance
Het nieuwe voorzitterschap komt in een tijd waarin de toekomst van Holland Dance door het wegvallen van rijkssubsidie onzeker is. Op 25 april heeft de adviescommissie van Gemeente Den Haag een positief advies uitgebracht over het behoud van Holland Dance in de stad. “Het Holland Dance Festival heeft zich de afgelopen jaren bewezen als presentatieplatform voor een internationale dansprogrammering met een artistiek aantrekkelijk en toegankelijk profiel. Het festival draagt sterk bij aan de uitstraling van Den Haag als dansstad en vormt een belangrijke schakel in de dansketen binnen de Gemeente Den Haag.” De Raad van Toezicht is vol vertrouwen om Holland Dance naar een volgende fase van haar bestaan te geleiden.

Afscheid bestuurslid K.H. Gaarlandt
De Raad van Toezicht heeft onlangs tevens afscheid genomen van de heer K.H. Gaarlandt, die zich als secretaris gedurende acht jaar heeft ingezet voor de stichting.

 

NDT, Korzo en Holland Dance bundelen krachten in Danskern Den Haag18 Apr 2012

Nederlands Dans Theater, Korzo en Holland Dance gaan vanaf het nieuwe seizoen intensief samenwerken en vormen daarmee de Danskern Den Haag. Hiermee maken de drie grote Haagsedansinstellingen zich sterk voor een stevige dansinfrastructuur en de verdere profilering van DenHaag als dé dansstad van Nederland. De samenwerking is erop gericht de dansketen in Den Haag vantalentontwikkeling, productie, presentatie en educatie in stand te houden en te verstevigen.

Stem op Team Thom in The Ultimate Dance Battle13 Apr 2012

Thom Stuart, artistiek leider van het Haagse dansgezelschap De Dutch Don’t Dance Division (DeDDDDD) doet mee aan de tweede editie van The Ultimate Dance Battle het dansreality-programma van RTL 5. Thom Stuart is een oude bekende van Holland Dance. Al jaren verzorgt Thom de massa-choreografie van de Dansparade waarin honderden jongeren aan meedansen. We steunen daarom Thom in zijn battle tijdens de liveshows die aanstaande zondag 15 april van start gaan.