nieuws

Rinus Sprong in de finale van The Ultimate Dance Battle25 May 2011

Rinus Sprong in de finale van The Ultimate Dance Battle

Rinus Sprong staat in de finale van The Ultimate Dance Battle - het spectaculaire dansreality-programma van RTL5. Vijf topchoreografen met verschillende dansstijlen gaan de strijd aan om binnen 6 weken de beste danscrew van de Lage Landen klaar te stomen.

Rinus Sprong (ballet), Laurent Flament (jazz), Isabelle Beernaert (modern), Shaker (hiphop) en Koen Brouwers & Roemjana de Haan (latin/ballroom) stellen hun eigen team samen bestaande uit vijf dansers. Naast hun eigen stijl, moeten de choreografen ook dansen buiten hun comfort-zone creëren.

Rinus: “Op deze manier hoop ik een serieuze dansstijl zoals klassiek ballet, van z’n stoffige imago af te helpen en (weer) populair te maken bij een groot publiek. Televisieprogramma’s zoals So You Think You Can Dance en The Ultimate Dance Battle zijn een nieuw fantastisch medium om ook het Nederlands danserfgoed, mijn achtergrond, uit te dragen.”

Zondagavond 29 mei 20.30 uuur
Team Rinus in finale live show Ultimate Dance Battle op RTL 5!

 

Theateradviesdag 30 mei11 May 2011

Op maandag 30 mei 2011 organiseert cultureel Den Haag de Theateradviesdag in het Korzo Theater. De professionele kunstinstellingen, theaters en gezelschappen van de stad brengen op deze dag docenten, schooldirecteuren, theatermakers en educatiemedewerkers bij elkaar.

Koninklijke onderscheiding Samuel Wuersten02 May 2011

Op vrijdag 29 april is Samuel Wuersten, artistiek directeur van Holland Dance en lid van het College van Bestuur van Codarts, geridderd in de Orde van Oranje-Nassau. De decoratie valt Wuersten ten ere vanwege de buitengewoon verdienstelijke prestaties die hij heeft geleverd voor de ontwikkeling van de Nederlandse dans in zowel binnen- als buitenland. Het doet de organisaties van Holland Dance en Codarts deugd dat zich vele collega’s in het veld hebben ingespannen om deze erkenning te realiseren.