nieuws

Dansers Dance Date druk aan het repeteren29 Dec 2011

Dansers Dance Date druk aan het repeteren

Afgelopen najaar vonden op 6 verschillende plekken in Nederland de audities voor Dance Date plaats. Uit alle delen van het land kwamen amateur dansers bijeen om mee te dingen naar een van de felbegeerde plekken in de voorstelling Dance Date.

Inmiddels zijn de repetities in volle gang. In Arnhem, Den Haag, Leeuwarden, Rotterdam, Tilburg en Utrecht zijn circa 100 dansers druk in de weer met het werk van 11 vooraanstaande Nederlandse choreografen. Het eindresultaat van al dit harde werk zie je tijdens de voorstelling op 4 en 5 februari 2012 in Theater aan het Spui. Daarna gaat Dance Date op tournee door heel Nederland.

Lees meer over Dance Date

 

Everybody can Dance!21 Dec 2011

So you think you can dance? Everybody can Dance!

Everybody can Dance is een uniek evenement dat het Lucent Danstheater organiseert in samenwerking met De Dirk Kuyt Foundation en Stichting Rolstoeldansen Nederland. Het Lucent Danstheater stelt haar roemruchte podium, waar gerenommeerde namen uit de danswereld hebben opgetreden, ter beschikking voor de rolstoeldansers. Er zijn diverse uitvoeringen die worden voorzien van het jurycommentaar van o.m. Koen Brouwers & Roemjana de Haan , Peter Bosveld & Euvgenia Parakhina (So you think you can dance, The Ultimate Dancebattle/Dancing with the stars) Het is de eerste keer dat zo’n groot rolstoeldans evenement in het theater staat. De toegang voor bezoekers is gratis.

Beleef Frankrijk in Den Haag!07 Dec 2011

Gemeentemuseum Den Haag en het Lucent Danstheater/Holland Dance lanceren samen een actie in het teken van Frankrijk. Deze combinatiekorting geldt voor twee culturele evenementen die met Frankrijk en Parijs te maken hebben: de tentoonstelling “Parijs, stad van de moderne kunst 1900-1960” en de dansvoorstelling “Magifique” van het Malandain Ballet Biarritz. Een combiticket kost slechts 40 euro!