nieuws

Mars der Beschaving24 Jun 2011

De voorgestelde bezuinigingen treffen dansstad Den Haag recht in het hart. Zorg dat Den Haag blijft dansen en sluit je aanstaande zondag en maandag aan bij de onderstaande acties.

Mars der Beschaving
26 juni

Tijdens deze nachtelijke mars van Rotterdam naar Den Haag protesteren cultuurliefhebbers en kunstenaars vanuit heel Nederland tegen de bezuinigingen op de kunst. De stoet vertrekt op 26 juni om 20:00 uur vanaf Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam en komt ‘s nachts om 03:00 uur aan in Den Haag. In de Haagse theaters worden slaapplaatsen gecreëerd. Lees verder!

Protest op het Malieveld/Binnenhof
27 juni

Zie je een nachtelijke wandeling niet zitten, maar wil je wel je stem laten horen voor de kunst en cultuur? Kom dan op maandag 27 juni om 13:00 uur naar het Malieveld. Hier eindigt de Mars der Beschaving en wordt het startschot gegeven voor een aanhoudend protest tegen de culturele kaalslag. Andere manieren waarop je de kunst en specifiek de Haagse dans kunt steunen:

- Teken de petitie van Korzo

- Teken de petitie ‘Bezuinigingen op cultuur zonder alle feiten? Nooit!

 

Holland Dance Festival verdwijnt uit de basisinfrastructuur van het Rijk17 Jun 2011

Staatssecretaris Halbe Zijlstra heeft onlangs grootscheepse bezuinigen op kunst en cultuur bekendgemaakt. In zijn plannen ziet de staatssecretaris in de toekomst geen plaats meer voor productiehuizen en festivals. Een harde maatregel die de organisatie van Holland Dance hard raakt. Het tweejaarlijkse festival van Holland Dance, dat uitgegroeid is tot het grootste internationale dansfestival van Nederland, zal uit de basisinfrastructuur van het Rijk verdwijnen.

No Culture No Future10 Jun 2011

Vandaag maakt Staatsecretaris Halbe Zijlstra zijn plannen bekend voor bezuinigingen op de culturele sector.  Het initiatief ‘No Culture No Future’ roept alle kunstinstellingen op om in protest te gaan en hun gevel drie dagen in zwart te hullen. Holland Dance is  gevestigd in het gebouw van het Korzo Theater, waarvan de gevel inmiddels in zwart is gehuld.

NRC: "Piramide is voor iedereen goed"07 Jun 2011

Op zaterdag 4 juni verscheen in het NRC Handelsblad het artikel Piramide is voor iedereen goed door Francine van der Wiel over de komende bezuinigingen van Staatsecretaris van Cultuur Halbe Zijlstra. Lees hieronder het gehele artikel.