Towards Dawn

De WriteCrew is onderdeel van Club van Movers ‘n Shakers, dé club voor jonge mensen die van dans houden en betrokken zijn bij kunst en cultuur in Den Haag. Fayemy Liqui Lung bezocht de voorstelling van Kalpana Raghuraman. Hieronder lees je wat ze ervan vond.

 
Towards dawn

Een  Indische choreografe die een poging doet met Afrikaanse dansers. Voor de dans begon was de verwachting iets met Indische muziek, wat een ieder zou verwachten van deze choreografe. Het tegenovergestelde was echter het resultaat.

Kalpana Raghuraman is een Nederlandse choreografe van Indische afkomst. In het stuk Towards Dawn gaat zij de menselijke confrontaties van emoties aan. In het stuk bewegen de dansers langzaam naar elkaar toe. Bij het hoogtepunt, voor mij het aller mooiste stukje, bewegen de dansers alsof ze een zijn.

De twee dansers dansten een modern stuk op Afrikaanse jungle-achtige muziek wat afwisselde met wat hevigere drama-film muziek. De combinatie van modern gedanst door twee donkere mannen, met het mooie muziek en simpele décor maakte dat het een bijzonder en prachtig stuk was om aan te schouwen.

Fayemy Liqui Lung
WriteCrew