nieuws

Vacature Stagiaire Amateurkunst & Educatie18 Apr 2011

De stagiaire voert onder toezicht en in opdracht van de medewerker amateurkunst & educatie en productieleiders zelfstandig taken uit met betrekking tot diverse projecten.

Functie-inhoud

De volgende taken maken in ieder geval deel uit van de stage: · planningen en draaiboeken maken voor auditiedagen voor WisselWerk en de diverse projecten · intensief contact onderhouden met  dansconsulenten, theaters, medewerkers en choreografen · offertes aanvragen · contracten opstellen ·  doen van productie inkopen · organisatie Uitfestival (Holland Dance gedeelte) · ondersteuning bij locatievoorstellingen ·  algemene ondersteuning Holland Dance Festival  ·  productie DansFabriek  · overige voorkomende productiewerkzaamheden en algemene kantoorassistentie.

Geboden

Een inspirerende en uitdagende stagefunctie • Een dynamische en afwisselende werkomgeving • Ruimte voor creativiteit en eigen inbreng • Een relatief kleine organisatie waarin teamspirit zeer belangrijk is  • Stagevergoeding • Stageperiode: mei 2011 t/m maart 2012 fulltime, ben je een groot gedeelte van de periode en uren beschikbaar, informeer naar de mogelijkheden.

Contact en informatie over de vacature

Interesse? Stuur je brief met cv naar: Holland Dance, t.a.v. Esther Kleij- van Wel, Prinsestraat 42, 2513 CE, Den Haag. Per mail kan ook: esther@hollanddancefestival.com. Reageren kan tot 25 april 2011. Meer informatie? Bel 070 – 3616142, vragen naar Céline Gladpootjes of Esther Kleij-van Wel.

Holland Dance

Holland Dance is de organisatie die onder andere tekent voor het Holland Dance Festival. Deze grootste internationale dansbiënnale van Nederland vindt sinds 1987 plaats op verschillende locaties in dansstad Den Haag. Uitgangspunt is een programmering van een zo hoog mogelijk artistiek niveau. In elke editie presenteert de organisatie een selectie van de relevante ontwikkelingen in de hedendaagse dans. Het festival is niet alleen een podium voor grote gerenommeerde (inter)nationale gezelschappen. Maar ook voor kleine, hier nog onbekende, groepen en individuele danskunstenaars die een bijzondere plaats in de danswereld innemen. Naast voorstellingen heeft het festival educatie en amateurkunst als speerpunt en organiseert onder andere een uitgebreid workshopprogramma en de Dansparade. Ook maken internationale dansvakconferenties- en speciale publieksactiviteiten onderdeel uit van het programma.

Naast de organisatie van het tweejaarlijks festival organiseert Holland Dance een groot aantal activiteiten: de organisatie is (co-)producent van bijzondere voorstellingen en presenteert met het Lucent Danstheater een (inter)nationale dansprogrammering. Met de serie Holland Dance on Tour worden eigen producties en coproducties ook buiten Den Haag (nationaal en internationaal) in continuïteit gepresenteerd.

Holland Dance kent drie kernfuncties:

  • Internationaal presentatieplatform voor dans;
  • Bevorderen en ondersteunen van amateurkunst en educatie op het gebied van dans;
  • Promotie van de dans.