Stem op Team Thom in The Ultimate Dance Battle

Thom Stuart, artistiek leider van het Haagse dansgezelschap De Dutch Don’t Dance Division (DeDDDDD) doet mee aan de tweede editie van The Ultimate Dance Battle het dansreality-programma van RTL 5. Thom Stuart is een oude bekende van Holland Dance. Al jaren verzorgt Thom de massa-choreografie van de Dansparade waarin honderden jongeren aan meedansen. We steunen daarom Thom in zijn battle tijdens de liveshows die aanstaande zondag 15 april van start gaan. 

Vijf topchoreografen van verschillende dansstijlen hebben hun eigen dansteam samengesteld. Na 4 rondes met dansopdrachten buiten de comfortzone van de choreografen gaan de teams de liveshows in. Tijdens deze vier shows op 15, 22, 29 april en 6 mei (finale) kan de kijker elke week een choreograaf met zijn/haar danscrew naar huis sturen.

Voor Thom wordt het niet alleen een strijd tegen zijn collega choreografen, maar ook een ballet-battle met partner Rinus Sprong (en ook artistiek leider van DeDDDDD), die vorig jaar met zijn team de finale haalde van The Ultimate Dance Battle.

Thom: “Ik geniet enorm van de “ultimate dance challenge”, zoals ik ‘t ook wel noem! Het is echt een nieuwe ervaring . Ik heb natuurlijk vorig jaar vanaf de zijlijn met Rinus meegekeken. En vond het toen zo grappig dat hij in minder dan 2 minuten moest zien te knallen, terwijl ik bijvoorbeeld bij Festival Classique bezig was met de opgave om een duet van bijna een half uur spannend te houden. Nu dus deze uitdaging aan mij. Ik ben nu klaar met de vier Dance Camps. Per week leerde ik meer, TV is toch een ander medium en in die vier weken heb ik m’n team natuurlijk ook steeds beter leren kennen. Wat mij betreft is het groene Team Thom (Tigerrrrr) klaar voor de liveshows!”

Uitzenddata: t/m zondag 6 mei 2012 – RTL 5 – 20.00 uur