DanceAble

DanceAble 2017

Op 3, 4 en 5 november organiseert Holland Dance DanceAble 2017, het vervolg op het succesvolle DanceAble 2015. Met dit driedaagse evenement bevraagt Holland Dance de traditionele kijk op dans als een tak van sport die wordt geassocieerd met een motorisch perfect functionerend lichaam. Bij inclusiedans doet iedereen mee. Mensen met en zonder fysieke en/of mentale beperking dansen samen.

Wereldwijd krijgt deze dansvorm steeds meer aandacht en Holland Dance heeft de ambitie om inclusiedans in Nederland stevig op de kaart te zetten. De organisatie van het DanceAble Event belicht enerzijds de artistieke kansen van het ‘schoonheid scheppen met een beperking’. Anderzijds gaat inclusiedans over mogelijkheden creëren om te dansen voor mensen die een beperking hebben.

Aan het programma van DanceAble 2017 wordt op dit moment nog de laatste hand gelegd. Hou onze website in de gaten voor het laatste nieuws of schrijf je in voor onze DanceAble nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Terugblik DanceAble 2015

Holland Dance organiseerde van vrijdag 27 t/m zondag 29 november 2015 in Den Haag voor het eerst het landelijke evenement DanceAble .

ILL-Abilities

De internationale breakdancesensatie ILL-Abilities presenteerde hun voorstelling die ze maken in samenwerking met dansmaker/coach Lloyd Marengo. In de internationale formatie danst onder andere Redo, die eerder in de finale danste van tv-programma Everybody Dance Now. 

Mixed Doubles

Voor het duettenprogramma Mixed Doubles maakten Fang-Yu Shen en Min Hee Bervoets ieder een creatie met een danser met en zonder beperking.

 Fang-Yu Shen | That Way    Min Hee Bervoets | Fully Charged
 

PITSTOP

Holland Dance maakte in samenwerking met DOX de voorstelling PITSTOP, met daarin een groep van 18 dansers met en zonder beperking. PITSTOP gaat nadrukkelijk niet over ‘het gehandicapt zijn’, maar over de spreekwoordelijke pas op de plaats, de pitstop. Wat doe ik, wat wil ik, wat kan ik? Iedereen kent dergelijke momenten van herijking, of je lichaam nu perfect gesmeerd loopt of niet.

 The Making Of PITSTOP

Grensverleggende samenwerkingen

Om het programma van de voorstellingen en het symposium tot stand te brengen zijn samenwerkingen aangegaan met het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst, Scapino Ballet Rotterdam (huischoreografe Fang-Yu Shen), Introdans en het Utrechts huis voor podiumkunsttalent DOX. Tijdens het symposium waren er keynote speeches, workshops, werksessies en danspresentaties van onder andere Dance for Health, Stopgap Dance Company (professioneel inclusiedansgezelschap uit het Verenigd Koninkrijk), ArteZ en het Vlaamse Theater Stap.