Educatie

Dans in het onderwijs? Natuurlijk!

Holland Dance is overtuigd van de grote waarde die dans heeft voor de ontwikkeling van kinderen. Door meer dan tien jaar ervaring met dans in het onderwijs, weet Holland Dance op welke manier u dans kunt inzetten om doelstellingen van diverse onderwijsvakken te bereiken.

Een dansprogramma op maat

Holland Dance werkt vanuit de See, Do, Reflect en Experience aanpak. Zien, doen, reflecterenen ervaren zijn belangrijke elementen in de samenstelling van uw dansprogramma. Samen maken we een programma op maat, van eenmalige kennismakingsworkshop tot integraal project. Uw doelstellingen, klein of groot, zijn leidend in de keuzes voor het samenstellen van dit dansprogramma.

De kracht van dans

Dans brengt kinderen letterlijk in beweging en geeft plezier. Dit is van grote waarde en wordt op deze manier binnen de onderwijspraktijk al veelvuldig ingezet. Dans kijken levert een frisse kijk op de hedendaagse danskunst en leert kinderen de non-verbale kracht van dans te ervaren. Ook biedt het ze de kans zelfbewuster te worden door kennis te maken met de dansante vertalingen van thema’s die aansluiten bij hun leefwereld. Dans verbindt en neemt sociale verschillen weg. Naast de fysiek-motorische vaardigheden draagt dans bij aan de ontwikkeling van diverse (21e eeuwse) competenties. Doelgericht of, onbewust, als mooi sub-resultaat. Denk aan sociaal-emotionele componenten, het ontwikkelen van muzikaliteit of het ontwikkelen en uiten van creativiteit.

Holland Dance in de praktijk

De docenten van Holland Dance begeleiden de leerlingen om zich vrij, zelfbewust en creatief te leren uiten in dans. Zij werken met leerlingen aan dans(gerelateerde) vaardigheden en kennis. De ene keer ontstaat er een gestructureerd eindresultaat en de andere keer laten zij de leerlingen een creatieve dansontwikkeling doormaken. Het is prachtig om te zien hoe leerlingen groeien in hun zelfvertrouwen, door met volle overtuiging en plezier de ingestudeerde of zelfbedachte dansfrase uit te voeren of te presenteren. We zien er naar uit om met u als leerkracht en uw leerlingen dans te gaan beleven.

Brochure 16/17: nu te bestellen

Het nieuwe Moves! Mix ’n Match-programma is nu uit. Wilt u het aanbod graag per post ontvangen? Stuur ons dan een e-mail met uw adresgegevens. Heeft u vragen, opmerkingen of ideeën? Neem dan gerust contact met ons op.

Primair onderwijs (PO)
Yolanda van der Heijden
yolanda@holland-dance.com
Telefoon: 070 - 21 70 560

Voortgezet onderwijs (VO)
Judith van Hemert
judith@holland-dance.com
Telefoon: 070 - 21 70 559


Bekijk hier de brochure voor het primair onderwijs: 

 

 


Bekijk hier de brochure voor het voortgezet onderwijs: