Masterclass

Dance Date Debate
festival!

Dance Date Debate
  • Theater aan het Spui, Den Haag  

In het project Dance Date krijgen topamateurs de kans om met een gerenommeerde choreograaf te werken. Voor de nieuwe editie van Dance Date (voorheen WisselWerk) zijn landelijke audities gehouden in vijf regio's. In totaal hebben elf choreografen in vijf regio's in Nederland toegewerkt naar een voorstelling die tijdens het Holland Dance Festival in première gaat. De voorstelling gaat vervolgens op tournee door heel Nederland.

Debat
In het debat schijnen de betrokken partijen van Dance Date hun licht op het verloop van het proces en de waarde van dit project voor zowel de amateurdanser als de choreograaf. Onder leiding van Allies Swinnen zal een panel van deskundigen, waaronder een choreograaf, dansconsulent, danser en groepsleider met elkaar in gesprek gaan over de wisselwerking professional- amateur en de gewenste ontwikkelingen voor beide groepen. De toehoorders, waaronder (amateur)dansers, geïnteresseerde dansdocenten en andere partijen uit het veld, mogen natuurlijk ook hun bijdrage leveren.

Onder leiding van Allies Swinnen
Allies Swinnen (1964) werkt al meer dan 20 jaar in de danswereld. Ze was actief als dansdocent en consulent in het basis- en voortgezet onderwijs en in de vrije sector. Van 1995 tot en met 2008 werkte ze als dansconsulent bij het Centrum voor Amateurkunst Noord. Ook werkte ze als hoofd product-en publieksontwikkeling bij Danshuis Station Zuid. Daarnaast werkt Allies sinds ruim tien jaar als trainer en coach bij o.a. Roy Martina Experience en sinds 2010 als partner bij 4kwadraat.