Workshop

Notenkraker Moves!

Notenkraker Moves!
  • Op school, Den Haag en omgeving  

Notenkraker Moves!

Educatief traject voor groep 8

De Dutch Don't Dance Division brengt tussen kerst en oud & nieuw een bijzondere variant op dit klassieke ballet over het meisje Amalia en haar droomwereld die tot leven komt.

Rinus Sprong en Thom Stuart steken een traditionele productie in een nieuwe jas: 220 kostuums, ruim 70 dansers en een magisch decor. De ultieme Kerstbeleving! De beroemde Grand Pas de Deux wordt gedanst door twee jonge aanstormende Amerikaanse sterren van het American Ballet Theater New York.

Holland Dance heeft voor deze voorstelling een educatief project ontwikkeld speciaal voor groep 8, genaamd Notenkraker Moves! Een dansdocent komt in november op school 4 lessen geven. Tijdens de danslessen maken de leerlingen aan de hand van een zelfgekozen muziekstuk uit de Notenkraker een verhalende dansscène. Tevens voorzien de leerlingen hun scène van kostuums, decor en attributen.

De leerlingen doen vervolgens met hun dansscène mee aan een wedstrijd in het theater, waar verschillende scholen zullen strijden om: ‘Wie heeft de leukste dansscène gemaakt?’ Een professionele jury kiest de winnende groep die vrijkaartjes krijgt voor de voorstelling Notenkraker.

Talentvolle dansers kunnen worden gespot om mee te dansen in de echte productie!