Voorstelling

Sacred Cypher

Sacred Cypher
Duco Volker
  • Dr Anton Philipszaal, Den Haag  

Together Now is een muziek- en dansfeest voor en door Den Haag. Holland Dance doet aan het festival mee met een eenmalige danshappening: Sacred Cypher. 

Zes uur lang treden topprofessionals, studenten en amateurs zij aan zij op in alle hoeken van de kleedkamers van het Lucent Danstheater en in een stoelloze Dr Anton Philipszaal: je komt op plaatsen waar je nooit eerder kon komen.

Sacred Cypher
Ik dans me helemaal stuk

Le Sacre du Printemps geldt als een van de meest revolutionaire composities van de vroege twintigste eeuw. Bijna honderd jaar later geeft de jonge Amerikaanse dirigent Andrew Grams zijn visie op dit meesterwerk. Hij doet dit echter niet alleen. In deze hedendaagse uitvoering gaan de leden van het Residentie Orkest een gewaagd verbond aan met een groot aantal toegewijde Haagse dansers. Om ruimte te maken gaan zelfs de stoelen van de Dr Anton Philipszaal eruit. Geïnspireerd op de indringende klanken van Stravinsky’s compositie vloeit de choreografie van de ene in de andere hiphop-stijl. Musici en dansers werken samen toe naar een waar hoogtepunt van deze unieke avond.

Een Holland Dance productie met Don't Hit Mama, Haagse amateurdansers en het Residentie Orkest.

Togerther Now is een initiatief van het Nederlands Dans Theater, Residentie Orkest, Dr Anton Philipszaal/Lucent Dansthater en het Koninklijk Conservatorium dat tot stand is gekomen in nauwe samenwerking met Theater aan het Spui, Holland Dance/Don't Hit Mama, Dag in de Branding en Den Haag 2018.