Workshop

Momix Masterclass

Momix Masterclass
Don Perdue
  • Studio 2 Lucent Danstheater, Den Haag  

Momix staat internationaal bekend om zijn acrobatische danstheater. Op 15 december geeft het gezelschap bij hun voorstelling Botanica in Den Haag een exclusieve masterclass.

De masterclass is gebaseerd op de unieke dansstijl van Momix. Deelnemers krijgen een kijkje achter de schermen en komen te weten hoe het leven van een danser eruitziet  bij een gezelschap dat de wereld over reist. In een anderhalf uur durende les komt het materiaal uit de nieuwste voorstelling Botanica aan bod.

De les begint met een tien minuten warming-up en vloeroefeningen. Daarna wordt er geoefend aan onderdelen uit de voorstelling, door middel van rollenspellen en improvisatietechnieken. De deelnemers bereiden als groep een choreografie voor die aan het eind van de les aan elkaar getoond wordt. Muziek en theatraliteit zijn daarbij onmisbare elementen om de dansillusies van Momix tot stand te laten komen. Momix heeft een positieve kijk op dans en een gevoel voor speelsheid. En dat komt terug in deze levendige en energieke les!

Niveau: intermediate
Leeftijd: voor dansers vanaf 14 jaar