Workshop

Integrated dance/Inclusiedans - Goele van Dijck

Integrated dance/Inclusiedans - Goele van Dijck
  • Korzo Theater, Den Haag  

Inclusiedans of “integrated dance” is een dansvorm waar dansers met en zonder fysieke beperking samen dansen. De uitgangspunten van deze dansvorm zijn tweeledig. Allereerst: dansen is een recht voor iedereen. En ten tweede: iedereen moet dit volgens zijn eigen mogelijkheden kunnen doen.
Hoe pak je het aan? Wat komt er bij kijken? Een praktische workshop waarin docenten en dansers met en zonder beperking samen aan het werk gaan.

Goele Van Dijck (dansgezelschap Nat Gras / België) werkt reeds vele jaren met inclusiedans. Ze vertrekt hierbij vanuit improvisatietechnieken die kunnen uitgroeien tot voorstellingen.
Het is een actieve workshop waarbij er ook dansers met een beperking aanwezig zijn. Op deze manier kan je zelf ervaren wat inclusiedans voor je betekent en wat het met je doet. Op deze manier kan je als docent beter inspelen op situaties die zich kunnen voordoen tijdens je eigen lessen en, wie weet, wordt deze workshop wel een vertrekpunt voor jou om de inclusiegedachte te integreren in je eigen lessen / choreografieën.