Voorstelling

Nanine Linning/Theater Heidelberg

Zero

Nanine Linning/Theater Heidelberg
Kalle Kuikkaniemi
Kalle Kuikkaniemi
Kalle Kuikkaniemi
Kalle Kuikkaniemi
Kalle Kuikkaniemi
Kalle Kuikkaniemi
Kalle Kuikkaniemi
Kalle Kuikkaniemi
Kalle Kuikkaniemi
Kalle Kuikkaniemi
  • Lucent Danstheater, Den Haag  

Holland Dance Event

De Nederlandse choreografe Nanine Linning is met haar Duitse gezelschappen internationaal doorgebroken. Haar danstheatrale voorstellingen zijn ook bij het Haagse publiek geliefd. In het nieuwe Zero beleven we de laatste uren op aarde. Stukje bij beetje verdwijnt de zwaartekracht. Elk moment kunnen we van de planeet afvallen. Tot we als in een flits terugschieten in de tijd, naar waar de geschiedenis van de mensheid begon.

ZERO gaat over een fysiek gevoel van driedimensionaliteit. Wat gebeurt er als er geen zwaartekracht meer is, wat doet dat met je emoties, met je hele zijn? Levert het een gevoel van totale vrijheid op als er geen begrenzing in beweging meer is ? En wat doe je als je geen toekomst meer voor ogen hebt? Linning en haar tien dansers fantaseren over deze nieuwe werkelijkheid in beweging, video en kostuums op de sferische muziek van onder andere Julia Wolf, Ralph Vaughan Williams en Philip Glass. Hun melodische lijnen, ondersteund door stuwende repetitieve strijkers zullen live uitgevoerd worden door Orchester Heidelberg.

Linning werkt voor de vierde keer samen met de internationale ster en haute couture Fashion designer Iris van Herpen die regelmatig in opdracht van Lady Gaga en Björk ontwerpt. Haar theatrale én innovatieve designs zijn naast de internationale catwalks ook opgenomen in een aantal belangrijke musea waaronder het Metropolitan Museum of Art in New York. 

Inleiding
Inleiding a € 1,50 een uur voor aanvang. (alleen geldig icm kaartje voor de voorstelling) 
Tijdens de inleiding wordt Nanine Linning geïnterviewd door Liesbeth Osse
Reserveren is noodzakelijk en kan hier.