Masterclass

Workshop Ballet National de Marseille - Contemporary technique class
festival!

Workshop Ballet National de Marseille - Contemporary technique class
  • Lucent Danstheater, Den Haag  

Niveau: intermediate
Docent: Katharina Christl 
Meenemen: danskleding

Katharina Christl danst bij Ballet National de Marseille en verzorgt tijdens het Holland Dance Festival een pittige workshop waarin je kennismaakt met het werk van Eric Flamand, de  choreograaf van de grootse voorstelling Titanic, die tijdens het festival is te zien.

Tijdens haar workshop wordt vanuit een diepe stretching toegewerkt naar het dansen met de vloer als partner. Vervolgens wordt intensief fysiek aan de slag te gaan en leer je hoe je energie kan recyclen van de ene beweging naar de andere. Ook wordt ingegaan op hoe je bewust te zijn van de ruimte en hoe je een balans kan vinden tussen ‘controle’ en ‘laten gaan’, met name wanneer je snelheid opbouwt.

Katharina Christl is geboren in Dresden en is daar in 1996 aan de dansacademie afgestudeerd. In de jaren daarna danst ze in meerdere theater-  en dansstukken en in 2000 werkt ze voor het eerst samen met Frederic Flamand, die haar later bij Ballet National de Marseille uitverkiest als soliste. Tegelijkertijd danst ze in Untitled (2006) van Toshiko Oiwa en is danser bij Ballet Preljocaj en creëert Ouverture #6 waarin dansers van Ballet National de Marseille de vrije hand krijgen. In 2012 maakt ze een choreografie samen met en op verzoek van Michel Kelemenis, een duet: Le Sixième pas.