Masterclass

Monday Movement Class Festival Special met Joeri Dubbe
festival!

Monday Movement Class Festival Special met Joeri Dubbe
  • Korzo Theater, Den Haag  

Tijdens het Holland Dance Festival zijn er speciale festivaledities van de Monday Movement Class in Korzo.

Tijdens het Holland Dance Festival zijn er speciale festivaledities van de Monday Movement Class in Korzo. Je krijgt zo de kans om het bewegingsmateriaal en de choreografie van topchoreografen uit het festival aan den lijve te ervaren. Maak tijdens deze editie kennis met Joeri Dubbe, één van de meest geprezen talenten van de Nederlandse dans.

De in Haarlem geboren Joeri Alexander Dubbe volgde van 1993 tot 2002 de Nationale Ballet Academie en werd in 1999 gelauwerd als Meest Getalenteerde Student. Hij begon zijn danscarrière bij het Nationale Ballet, waar hij vier jaar lang danste, om vervolgens de overstap te maken naar het Nederlands Dans Theater II. Bij dit gezelschap danste hij tot zomer 2008. Sinds 2009 werkt Joeri Dubbe onder de vleugels van Korzo producties als choreograaf. 

Na eerdere selecties van nationale tourneeseries als Blind Date en DansClick, won Dubbe twee belangrijke prijzen met zijn werk: de felbegeerde BNG Prijs voor Nieuwe Theatermakers en de Prijs van de Nederlandse Dansdagen. Tijdens het festival presenteert Dubbe zijn nieuwste productie: Solaris.