Masterclass

Monday Movement Class Festival Special with Eric Gauthier
festival!

Monday Movement Class Festival Special with Eric Gauthier
credit: Maks Richter
  • Korzo Theater, Den Haag  

Je krijgt zo de kans om het bewegingsmateriaal en de choreografie van topchoreografen uit het festival aan den lijve te ervaren.

Maak tijdens deze editie kennis met de charismatische Eric Gauthier, die momenteel internationale successen beleeft met zijn Gauthier Dance Company. Hij haalt graag het maximale uit de deelnemers en vult de workshop op basis daarvan in.

De Canadese danser, choreograaf en artistiek leider begon zijn carrière bij het Nationale Ballet van Canada. Na de overstap naar het Stuttgarter Ballet, promoveerde hij daar in 2002 tot solist. Hij danste in werken van of werkte direct samen met ondermeer Hans van Manen, John Neumeier, Jiří Kylián, Nacho Duato, Paul Lightfoot, Uwe Scholz en James Kudelka. Veelvuldig werkte Gauthier samen met William Forsythe en speciale rollen werden voor hem gecreëerd door onder andere Mauro Bigonzetti en Itzik Galili.

Sinds zijn eerste choreografie in 2008 ontwikkelde Gauthier zich in een luttele drie jaar tot een internationaal graag geziene choreograaf en artistiek leider van zijn eigen gezelschap: Gauthier Dance Company. In 2011 ontving hij de prestigieuze Duitse Dans Prijs in de categorie choreografie.

Tijdens Holland Dance Festival 2014 is Gauthier Dance Company voor het eerst ook in Nederland te bewonderen. Grijp dus je kans om kennis te maken met de bijzondere werkwijze van Eric Gauthier en doe mee met de Monday Movement Class Festival Special!