Masterclass

Monday Movement Class Festival Special met Uri Eugenio
festival!

Monday Movement Class Festival Special met Uri Eugenio
  • Korzo Theater, Den Haag  

Tijdens het Holland Dance Festival zijn er speciale festivaledities van de Monday Movement Class in Korzo.

Je krijgt zo de kans om het bewegingsmateriaal en de choreografie van topchoreografen uit het festival aan den lijve te ervaren. Maak tijdens deze editie kennis met Uri Eugenio, die tijdens het festival meewerkt aan Dance Date.

Uri Eugenio is geboren op Sint Maarten in 1982, en woont sinds 2001 in Nederland. Na afronding van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten heeft hij gewerkt voor diverse gerenommeerde dansgezelschappen en choreografen zoals Scapino Ballet, Leine Roebana, David Middendorp en Nanine Linning. Ook was Uri te zien in verschillende tv-programma’s waaronder Dancing Queen en het eerste seizoen van So You Think You Can Dance.

In de lessen van Uri Eugenio leer je onder andere te bewegen door de ruimte en je te laten ‘besturen’ door de dans. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het luisteren naar en beleven van muziek en de muziek te koppelen aan eigen levenservaringen en gevoelswereld om die belevenis vervolgens te vertalen naar dans.  Uri Eugenio werkt dit jaar mee aan Dance Date en gebruikt die ervaring in zijn workshop.