Masterclass

Workshop Arquitetura do Movimento contemporary
festival!

Workshop Arquitetura do Movimento contemporary
credit: Vantoen Pereira
  • Korzo Theater, Den Haag  

Niveau: intermediate/advanced
Docent: Andrea Jabor 

Braziliaans ‘bewegingsarchitect’ Andrea Jabor neemt samen met traditionele sambadansers het publiek van de voorstelling Arquitetura do Samba mee naar de ware sambacultuur. Ze onthult de geheimen die achter de bewegingen schuilgaan.

In haar workshop combineert ze contact-improvisatie oefeningen, hedendaagse dans en het ritme van de Samba om je zo diverse tools aan te reiken waarmee je meer inzicht krijgt over het ritme en gewichtsverplaatsing bij verschillende soorten samba. Dit helpt om vervolgens zelf aan de slag te gaan met deze dansvorm. 

Andrea Jabor is een danser, performer, choreograaf en regisseur die gevestigd is in Rio de Janeiro. In 1994 studeerde ze af aan de School for New Dance Development in Amsterdam waar ze danstechniek, improvisatie, contact, body-mind centering en compositie studeerde bij belangrijke Amerikaanse en Europese choreografen en dansmakers. In 1999 startte ze samen met artiest Ricky Seabra het dansgezelschap en concept van Arquitetura do Movimento 

Principes van improvisatie en onderzoek naar de essentie van beweging, individuen en objecten staan centraal in het creatieve proces van het gezelschap. Andrea Jabor heeft in haar carrière uitgebreid onderzoek gedaan naar de matrixen van beweging bij de Samba en andere populaire Braziliaanse dansen. Het belang hiervan zal ze ook tijdens haar workshop illustreren.