Masterclass

Workshop Flamenco
festival!

Workshop Flamenco
  • Lucent Danstheater, Den Haag  

Ervaar zelf hoe het is om flamenco te dansen! In deze workshop krijg je de kans om flamenco op verschillende manieren te ervaren en leer je uit welke ingrediënten een choreografie bestaat.

Kika en haar gitarist Victor nemen je mee in een flamenco choreografie met authentieke klap- en stampbewegingen waarin je leert op elkaar te reageren. Hoewel de meeste mensen wel bekend zijn met het 'olé-moment', krijg je nu inzicht waarom dat moment ontstaan is.

Door voorbeelden waarbij Kika danst en zingt en Victor haar begeleidt op gitaar, krijg je een compleet beeld van de samenwerking tussen danser en muzikanten. Uiteraard wordt er ook zelf gedanst tijdens deze workshop die voor iedereen vanaf 15 jaar toegankelijk is. Neem wel stevige schoenen mee, het liefst met hak.

Nadat Kika is afgestudeerd  aan de Rotterdamse Dansacademie vertrekt ze naar Madrid en Sevilla waar ze zich definitief toelegt op flamencodans. Jarenlang behoort zij tot de kern van verschillende gerenommeerde flamencogroepen in zowel Sevilla, als in Nederland (o.a.Flamenkika).

Kika heeft in Amsterdam haar eigen, bloeiende, lespraktijk. Daarnaast geeft zij cursussen door heel Nederland en is zij te gast op dansacademies. Ook is zij docent aan het Rotterdams Conservatorium (afdeling Flamencogitaar).

niveau: alle
leeftijd: vanaf 15 jaar