Masterclass

Docentenroute: Stabiliteit - Lobke Mienis
festival!

Docentenroute: Stabiliteit - Lobke Mienis
  • Korzo Theater, Den Haag  

Stabiliteit: de basis van bewegen - Lobke Mienis. Deze workshop is onderdeel van de docentenroute en speciaal gericht op dansdocenten. 

Lobke Mienis is als oefentherapeut Mensendieck & Sportmasseur werkzaam in haar eigen praktijk, de Mensendieckpraktijk. Daar behandelt zij veel amateurdansers, dansstudenten en professionele dansers. Op de Theaterschool is zij onder andere docent anatomie & blessure preventie gericht op de danspraktijk en docent Fysieke Fitheid Training. Vanaf januari 2013 is Lobke als docent ook verbonden aan deRotterdam Circus Arts opleiding. Naast deze werkzaamheden is zij zich aan het specialiseren tot sportoefentherapeut aan de International Academy for Sportscience en danst ze zoveel mogelijk in haar vrije tijd.

Stabiliteit in het lichaam als geheel vormt de basis voor het bewegen/dansen. Hoe train je dit? Met welk oefenmateriaal kan je het opbouwen? Wat is de invloed van functionele en pathologische hypermobiliteit op stabiliteit? Lobke gaat hier tijdens haar workshop op in en behandelt daarnaast ook een aantal andere aansprekende praktijkvoorbeelden.