Masterclass

Docentenroute: All About Pointe - Jane Lord
festival!

Docentenroute: All About Pointe - Jane Lord
  • Korzo Theater, Den Haag  

Docentenroute: All About Pointe: Van het passen tot het dansen op spitzen - Jane Lord. Deze workshop is onderdeel van de docentenroute en speciaal gericht op dansdocenten.

Van 1979 tot 2001 is Jane Lord (1961) verbonden geweest aan Het Nationale Ballet te Amsterdam, waar zij vanaf 1990 als eerste soliste optrad. Zij danste in balletten van onder meer Frederick Ashton, George Balanchine, Hans van Manen, Toer van Schayk en in het bijzonder Rudi van Dantzig. Na haar danscarrière bij Het Nationale Ballet gaf zij vele klassieke balletlessen bij onder andere het Koninklijk Conservatorium, Scapino Ballet Rotterdam, Dans Ateliers, International Danstheater en The Amsterdam Dance Centre. In het najaar van 2011 is zij begonnen als coördinator van het Scouting & Outreach Programme van de Nationale Ballet Academie te Amsterdam, om de samenwerking tussen de NBA en de balletscholen in Nederland te optimaliseren.

In haar les neemt Jane de spitz onder de loep. Ze gaat in op de hoe je in je les je leerlingen begeleidt in het dansen op spitzen, het aanpassen van spitzen, het prepareren van spitzen en nog meer. Zelf dansen op spitzen tijdens de les mag, maar hoeft niet.