Voorstelling

Malandain Ballet Biarritz - Magifique

Malandain Ballet Biarritz - Magifique
  • , Lucent Danstheater, Den Haag  

Betoverende interpretatie van Tsjaikovski's hoogtepunten!

Het Malandain Ballet Biarritz is een nog jong gezelschap, maar trekt internationaal al volop de aandacht. De groep drijft op de artistieke kracht van de Franse choreograaf Thierry Malandain, die begin 2011 voor Introdans het duet Entre deux creëerde. Na dit geslaagde Nederlandse debuut komt nu zijn voltallige gezelschap - exclusief voor Den Haag - naar Nederland met Malandains veelgeprezen Magifique.

Een bijzondere eigentijdse interpretatie van de muzikale hoogtepunten uit The Sleeping Beauty De Notenkraker en Het Zwanenmeer, geïnspireerd door de symfonische suites die Tsjaikovski als basis voor deze beroemde balletten componeerde. In zijn jeugd bestempelde de Franse choreograaf Thierry Malandain alles waar hij zich over verwonderde als ‘magifique’, zonder de ‘n’ die in ‘magnifique’ thuishoort. Zijn herinneringen aan die tijd, gevoed door Tsjaikovski’s beroemde balletcomposities, vormen de basis van Magifique, een productie die door kenners wordt geroemd als Malandains beste creatie tot nu toe.

‘Alles was in die muziek te vinden: vreugde, verdriet en melancholie’, zegt de choreograaf, terugdenkend aan zijn kindertijd. ‘En er waren prinsessen, prinsen, feeën, betoverde paleizen en enge bossen, waarin kwaadaardige wezens de meest duistere zaken uitspookten.’ 
Het is die kinderlijke magie die Malandain in zijn choreografie wilde vangen, gezet naast en tegenover ‘het rauwe dagelijkse leven’ dat hij in ‘expressieve en poëtische vormen’ heeft willen verbeelden.

EXCLUSIEF IN HET LUCENT DANSTHEATER!