Masterclass

Docentenroute: Stichting Dance for Health & DanceAble
festival!

Docentenroute: Stichting Dance for Health & DanceAble
  • Korzo Theater, Den Haag  

Tijdens de docentenroute presenteert Holland Dance twee bijzondere projecten: Stichting Dance for Health en DanceAble. Deze presentatie is ook toegankelijk buiten de docentenroute om, u moet echter wel reserveren. Dit doet u door uw naam, email-adres en telefoonnummer te mailen naar joanne@holland-dance.com

Stichting Dance for Health
Stichting Dance for Health zet zich in om met dans de kwaliteit van leven te verbeteren, in het bijzonder dat van mensen met de ziekte van Parkinson. De oprichters, Marc Vlemmix en Andrew Greenwood, ontwikkelden samen een methode waar mensen met Parkinson zich door dans beter en vrijer gaan bewegen.

De lessen combineren dansbewegingen uit moderne dans, klassiek ballet en improvisatie. Een onmisbaar onderdeel van de methode is ook het creatieve proces, ontmoeting en hernieuwd vertrouwen in het eigen lichaam.

DanceAble
Tijdens de Docentenroute 2013 presenteerde Goele van Dijck een inspirerende en indrukwekkende inclusiedansworkshop. Het enthousiasme daarover leidde tot een opdracht van Holland Dance aan een zestal Codarts studenten om, onder coachende begeleiding van Goele, in Den Haag een inclusiedansproject op te zetten. Het eindresultaat van dit project beleeft tijdens de docentenroute zijn première. Inclusiedans of ‘integrated dance’ is een dansvorm waar dansers met en zonder fysieke beperking samen dansen. De uitgangspunten daarbij zijn dat dansen een recht is voor iedereen en iedereen moet dit volgens zijn eigen mogelijkheden kunnen doen. De combinatie van mensen met en zonder fysieke beperking leidt tot een bijzonder nieuw contact met dans en met elkaar.

Graag biedt Holland Dance een platform om meer over deze bijzondere en waardevolle initiatieven te weten te komen. In de plenaire bijeenkomst geeft Dance for Health een toelichting op haar activiteiten en zal er presentatie van het DanceAble project plaatsvinden. Aansluitend is er gelegenheid voor het stellen van vragen.