Educatief Programma

PEST

De Dutch Don't Dance Division/Holland Dance

PEST
Duco Volker

Meer dan 1200 leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs zagen PEST de afgelopen seizoenen al. De vraag om de voorstelling weer aan te bieden bleek zo groot dat Holland Dance en De Dutch Don't Dance Division hebben besloten de voorstelling en het bijbehorende educatietraject vanaf najaar 2017 weer naar scholen te brengen. In een vernieuwde versie is PEST vanaf nu dus weer te boeken voor schooljaar 2017 / 2018!

Choreograaf Thom Stuart (De Dutch Don’t Dance Division) werd vroeger gepest, en niet zo’n beetje ook. In zijn geval werd hij te pakken genomen omdat hij balletlessen volgde. Pesten is van alle tijden en daarom besloten Stuart en Holland Dance om over dit actuele onderwerp een dansvoorstelling te maken. De jonge talenten van De Dutch Junior Dance Division (17-22 jaar) dansen het confronterende PEST.

De voorstelling levert gespreksstof voor het nagesprek tussen de dansers en uw leerlingen. Vervolgens gaan de leerlingen in groepsverband met de dansers aan de slag om zelf te bewegen. De dansworkshop is onder andere gebaseerd op (vereenvoudigde) bewegingen en muziek uit de voorstelling en oefeningen waarin vertrouwen en samenwerken centraal staat.

Lees hier een het interview met Martine van Dijk (Coördinator Educatie en Amateurkunst Holland Dance) en choreograaf Thom Stuart over PEST dat eerder verscheen in de

.