Voorstelling

Danstip 5

Danstip 5
Joke Schot
  • Lucent Danstheater, Den Haag  

Danstips is een vijftal spraakmakende gesprekken over dans onder leiding van Samuel Wuersten, dansduizendpoot en artistiek directeur van Holland Dance. Tijdens de serie belicht hij enkele dansvoorstellingen en –stijlen die in het seizoen 2010-2011 in het Lucent Danstheater te zien zijn. Met bijzondere aandacht voor de dansers en de choreografen. Wat zijn hun drijfveren, idealen en hun plannen voor de toekomst?

In deze laatste Danstip van het seizoen maakt u kennis met enkele ambitieuze dansers van de Rotterdamse Dansacademie. Hoe zit het dagelijks leven van een danser eruit? Wat voor achtergrond moet iemand hebben om een danser te worden? Een gesprek over hoop en dromen bij van de meest vooraanstaande vakopleidingen voor eigentijdse dans.

Leer van hen hoe de dansers niet alleen fysiek gecoacht worden, maar hoe ook mentale aspecten deel uitmaken van hun veelzijdige opleiding. Naast interviews en gesprekken met de artiesten worden er fragmenten uit het eclectische repertoire van de academie gepresenteerd. Danstip 5 is een initiatief van het Lucent Danstheater en Holland Dance in samenwerking met Codarts/de Rotterdamse Dansacademie.

De danstips vinden plaats op het toneel of in de studio van het Lucent Danstheater. Tijdens de danstips wordt er zowel Nederlands als Engels gesproken.

Voor dansliefhebbers is dit een gouden kans om in het dansaanbod van het Lucent Danstheater en het leven van dansers en choreografen te duiken.