Voorstelling

247 Days

Anouk van Dijk - Chunky Move

247 Days
foto Jeff Busby
foto Jeff Busby
  • Lucent Danstheater, Den Haag  

Anouk van Dijk terug in Nederland met toonaangevend Chunky Move 

Nieuw! Bezoek de openbare podiumrepetitie de middag voorafgaand aan de voorstelling. Aanvang 16.00 uur in Lucent Danstheater tot 18.15 uur. Gratis toegankelijk op vertoon van uw toegangskaart, maar meld u wel even aan door een e-mail te sturen naar yolanda@holland-dance.com. Aanmelden kan tot vrijdag 5 december, 13.00 uur.

Het is ook mogelijk om een uur voorafgaand aan de voorstelling de inleiding te bezoeken (de kosten bedragen hiervoor €1,50). Aanmelden kan in combinatie met het bestellen van tickets bij Lucent Danstheater. 

De dans uit Australië staat wereldwijd bekend om de bijzondere atletische en theatrale gaven van de performers. Het veelkleurige ensemble van Chunky Move uit Melbourne is daarop geen uitzondering. De jeugdige energie van de dansers maakt 247 Days een ontwapenende voorstelling over hetgeen we het meest hartstochtelijk liefhebben, vrezen en verlangen in het leven. 

Choreografe Anouk van Dijk verruilde in 2012 haar succesvolle eigen dansgezelschap in Amsterdam voor het artistiek leiderschap van het internationaal gerenommeerde Australische gezelschap Chunky Move. 

Naar aanleiding van 247 Days kopte Melbournes belangrijkste culturele krant The Age 'Opnieuw een Van Dijk meesterwerk', terwijl de andere belangrijke krant Herald Sun concludeerde dat 'met deze energieke dansers, die Van Dijks unieke Countertechnique omarmen en zichzelf theatraal pushen, de toekomst van Chunky Move er bijzonder veelbelovend uit ziet.'