Voorstelling

De Betovering: Rauw

Kabinet K.

De Betovering: Rauw
Kurt Van der Elst
  • De Nieuwe Regentes, Den Haag  
  • De Nieuwe Regentes, Den Haag  

‘Danstheater dat werelden opent’, schreef De Morgen over Kabinet K, het Belgische gezelschap dat zowel met professionele dansers als kinderen werkt. Hun nieuwste voorstelling Rauw is internationaal lovend ontvangen en gaat over de enorme overlevingsdrang van kinderen; spelen en dromen, kind zijn ook als het niet kan. 

Een bende kinderen balanceert op het scherpst van de snede, in een voorstelling die getuigt van hun veerkracht, hoop en idealisme. Een oefening in rechtop blijven staan, in verzet tegen een constante, onzichtbare dreiging. Ze ontwikkelen hun eigen medicijn tegen de chaos van een wereld die te groot is om te omvatten, te begrijpen, te beheersen.

Rauw is een voorstelling over spelen, dromen, doen alsof, kind zijn ook als het niet kan. Het gaat over opgroeien in soms moeilijke omstandigheden, gezien vanuit het perspectief van kinderen. En over de volwassenen die voor hen moeten zorgen, die ondoorgrondelijk zijn, soms dichtbij, maar meestal ver weg. 

Met live muziek van Thomas Devos, die als een bard op het slagveld de heldenmoed van de kleine strijders bezingt.

Met rauw keert Kabinet K. terug naar de sfeer van hun eerste creaties: voorstellingen met een hoge energie, waarin het kind als danser centraal staat. 

Holland Dance presenteert Rauw in de herfstvakantie tijdens festival De Betovering.

- Op het einde komt alles meestal goed.
- En wat als dat niet zo is?
- Dan ben je gewoon nog niet aan het einde gekomen.

(Uit 'The Glass Castle' van Jeanette Walls)

TIP: je kunt de voorstelling van 15.00 uur combineren met een workshop. Vergeet dan niet voor de workshop apart te reserveren.

De Betovering. Jóuw herfstvakantie
Van 17 tot en met 26 oktober staat cultureel Den Haag op maar liefst 40 verschillende locaties geheel in het teken van Festival De Betovering! Met dit jaar een record aantal van ruim 300 nationale en internationale voorstellingen, films en workshops belooft de 15e editie van dit jaarlijkse festival in de herfstvakantie weer een groot feest te worden voor álle kinderen van 2 t/m 12 jaar.

Kijk op www.debetovering.nl voor het complete programma, hoe te reserveren en toegangsprijzen. De meeste voorstellingen en workshops kosten €6,00.