Workshop

DanceAble cursus

DanceAble cursus
  • De Nieuwe Regentes, Den Haag  
  • De Nieuwe Regentes, Den Haag  
  • De Nieuwe Regentes, Den Haag  

Kom kijken bij de informelde eindpresentatie
Inschrijven voor deze DanceAble cursus is op dit moment niet meer mogelijk. Je bent wel van harte welkom om te komen kijken bij de informele eindpresentatie van de cursisten. Deze is op 24 januari om 14.30 uur  in de studio van Theater De Nieuwe Regentes. Wil je erbij zijn? Meld je s.v.p. aan via ariane@holland-dance.com

Dans is voor iedereen! Of je nu een fysieke beperking hebt of niet. DanceAble, de nieuwe inclusiedanscursus die Holland Dance aanbiedt vanaf november 2014, is speciaal bedoeld voor mensen met én zonder (fysieke) beperking. Wij zijn op zoek naar maximaal 20 enthousiaste mensen die in zijn voor inspirerend dansplezier. 

Inclusiedans is een dansvorm waar dansers met en zonder fysieke beperking samen dansen. Iedereen danst volgens zijn eigen mogelijkheden en de combinatie van mensen met en zonder beperking leidt tot een bijzonder nieuw contact. Met dans en met elkaar. Bij de DanceAble cursus verwelkomen we mensen met en zonder (fysieke) beperking. 

Het initiatief om deze cursus te organiseren ontstond na een geslaagd pilotproject dat tijdens het Holland Dance Festival 2014 haar eindpresentatie beleefde. Het project en de presentatie maakten bij deelnemers en publiek een blijvende positieve indruk. Tijd voor een vervolg!

Inhoud DanceAble cursus: realistic selfie
Gedurende 8 lessen ga je samen met docent Joop Oonk aan de slag. Elke les begint met een goede warming-up en met moderne dans oefeningen werk je aan je danstechnische vaardigheden. Tussendoor worden er improvisatie oefeningen aangehaald.

Je werkt samen met de andere deelnemers elke les aan creatieve opdrachten die verbonden zijn aan het overkoepelende thema van de lessen 'realistic selfie'. Uiteindelijk heb je een korte choreografie gemaakt die je tijdens de laatste bijeenkomst presenteert aan vrienden, familie en andere geinteresseerden.  

Over docente Joop Oonk
Joop Oonk studeerde in 2012 af aan de dansacademie Codarts Rotterdam en behaalde daarna een master in Dance Cultures aan de University of Surrey (2013). Sinds 2010 is zij werkzaam als allround dansdocente in binnen- en buitenland. De afgelopen twee jaar heeft zij zich gespecialiseerd in moderne dans, improvisatie en choreografie. In Engeland is ze in aanraking gekomen met inclusiedans,  toen ze als assistent choreograaf werkte bij Stopgap Dance Company. Dit gezelschap heeft dansers met en zonder beperking in dienst. Momenteel werkt Oonk nog steeds samen met Stopgap en daarnaast met andere Europese gezelschappen waaronder Platform-K, Micadanse en Indepen-dance.

Locatie
Alle lessen vinden plaats in De Nieuwe Regentes aan de Weimarstraat 63 in Den Haag. Alleen van de laatste bijeenkomst is de locatie nog voorbehoud.

Vragen?
Heb je vragen over de cursus, van wat voor aard dan ook, neem gerust contact op met Yvonne Schellekens bij Holland Dance: ariane@holland-dance.com / 070-361 61 42