Workshop

Dansimpuls: Partnerwerk in de amateurdansles

Dansimpuls: Partnerwerk in de amateurdansles
  • Korzo Theater, Den Haag  

In deze workshop worden theorie  en praktijk  gecombineerd. 

Min Hee Bervoets en Michel Froget geven je tips en tools mee om op een passende manier partnerwerk te gebruiken in de amateurdansles.  Je ervaart direct het effect van wat er is besproken, want je gaat tijdens deze les ook zelf aan de slag.

Min Hee Bervoets’ allereerste choreografie was voor de KBC-wedstrijd voor jonge choreografen, met de titel The Power of Imagination. Min Hee won deze wedstrijd en is vanaf dat moment blijven choreograferen. In 2009 rondde ze haar lerarenopleiding af aan de afdeling Hedendaagse dans van de Hogeschool Antwerpen in Lier (tegenwoordig Koninklijk Conservatorium). Sinds 2009 werkt Min Hee naast haar werk als choreograaf als leerkracht hedendaagse dans aan De Kunsthumaniora te Wilrijk. In 2010 startte de Belgische met CoCu, haar eigen danscompany. Datzelfde jaar werd ze ook benoemd tot ‘Ambassadeur hedendaagse dans’ in België. In 2012 nam Min Hee deel aan het dansprogramma The Ultimate Dance Battle en bracht het tot de halve finale.
Als choreograaf deed ze ook mee aan So You Think You Can Dance en dit jaar maakt ze voor het eerst onderdeel uit van de jury van het programma.  

Michel Froget is al meer dan 20 jaar een gevestigde naam in de Belgische danswereld. Bij het grote publiek werd hij bekend als choreograaf van The Ultimate Dance Battle 2012. Hij is choreograaf van The Groovies, een bekend dansgezelschap in België. In 2014 verzorgde hij de choreografie van de openings- en sluitingsceremonie van de Special Olympics. Eerder maakte hij werk voor onder andere Belle Perez en Natalia. Als danser stond hij op het podium met de grootste buitenlandse artiesten (onder andere Enrique Iglesias, Snap en tijdens de World Music Awards).