Workshop

Dansimpuls: Van concept naar compositie

Min Hee Bervoets

Dansimpuls: Van concept naar compositie
  • Korzo Theater, Den Haag  

In deze workshop krijg je tips en tools en ga je zelf aan de slag.

 

Min Hee Bervoets is specialist in het creëren van composities en choreografieën met haar dansers.  Als coach bij Holland Dance Bootcamp heeft zij dit opnieuw bewezen. In deze workshop deelt zij haar ervaringen in methode en praktijk.

In het eerste deel van de workshop gaat Min Hee in op hoe je vanuit een idee of concept, middels opdrachten voor improvisatie, vanuit de creativiteit van de dansers toewerkt naar bewegingsmateriaal. In het tweede deel van de workshop wordt vanuit het materiaal toegewerkt naar een compositie.

Min Hee Bervoets’ allereerste choreografie was voor de KBC-wedstrijd voor jonge choreografen, met de titel The Power of Imagination. Min Hee won deze wedstrijd en is vanaf dat moment blijven choreograferen. In 2009 rondde ze haar lerarenopleiding af aan de afdeling Hedendaagse dans van de Hogeschool Antwerpen in Lier (tegenwoordig Koninklijk Conservatorium). Sinds 2009 werkt Min Hee naast haar werk als choreograaf als leerkracht hedendaagse dans aan De Kunsthumaniora te Wilrijk. In 2010 startte de Belgische met CoCu, haar eigen danscompany. Datzelfde jaar werd ze ook benoemd tot ‘Ambassadeur hedendaagse dans’ in België. In 2012 nam Min Hee deel aan het dansprogramma The Ultimate Dance Battle en bracht het tot de halve finale. Als choreograaf deed ze ook mee aan So You Think You Can Dance en dit jaar maakt ze voor het eerst onderdeel uit van de jury van het programma.