Workshop

Dansimpuls: Modern

Samir Calixto

Dansimpuls: Modern
  • Korzo Theater, Den Haag  

Deze workshop is gericht op het ontwikkelen van je eigen vaardigheid.

De lessen van Samir Calixto leggen de nadruk op de ontwikkeling van een natuurlijk en spontaan gevoel van bewegen door een sensitieve benadering van articulatie en lichaamsbewustzijn. Elementen als flow, gewicht, energie en de relatie tot de ruimte worden gebruikt om goed voor het dansende lichaam van de student te zorgen.  De moderne technieken die gebruikt worden, worden gemixt om tot een meer diverse danstaal te komen. Tegelijkertijd laat deze aanpak ruimte voor leerlingen om te ontdekken welke mechanismen beter bij hun fysieke mogelijkheden passen, terwijl ze ondertussen hun eigen bewegingskwaliteit opbouwen.

De Braziliaan Samir Calixto volgde een opleiding in toneel, dans en klassieke muziek aan de São Paulo University en de Conservatory of São Paulo City. In 1999 won hij, met de solo Eros, de eerste prijs tijdens het Nascente/Abril Festival. Een jaar na zijn afstuderen (2004) maakte hij de oversteek naar Europa en besloot hij zich definitief te focussen op zijn danscarrière. Hij ontwikkelde zich zowel als autodidact als door de samenwerking met de vele choreografen die hij in Nederland en de rest van Europa ontmoette.

In 2013 zette hij zijn tanden in een klassieker en maakte voor het CaDance festival 4 Seasons. Deze voorstelling was een van de hoogtepunten van het CaDance festival, Samir ontving een Zwaan nominatie voor ‘meest indrukwekkende dansproductie 2013’ en de BNG Bank selecteerde hem als Excellent Talent 2014. Kijk voor een uitgebreide biografie van Samir op de website van Korzo.