Workshop

Dansimpuls: Veilig stretchen

Julia Monning

Dansimpuls: Veilig stretchen
  • Korzo Theater, Den Haag  


Deze workshop combineert theorie en praktijk.

Stretchen: wat is het eigenlijk? Wat is het verschil tussen flexibiliteit en mobiliteit? Welke lichaamsweefsels zijn bij het stretchen betrokken? Wanneer en hoe is stretchten veilig?

Deze en andere vragen onderzoek en beantwoord je in deze workshop samen met Julia Monning. Je gaat praktisch aan de slag waarbij de theoretische achtergronden en mythes rondom ‘stretching’ worden belicht.

Julia Jael Monning (1979, Duitsland) kwam in 1996 naar Nederland voor de opleiding uitvoerende dans aan de Rotterdamse Dansacademie (nu Codarts). Ze behaalde haar  diploma in 1999 en  werkte vervolgens een jaar aan het Lido de Paris in Parijs. Van 2001-2004 was ze  verbonden aan het Merce Cunningham Studio in New York City en werkte ze als freelance danser met verschillende choreografen. Na haar terugkeer naar Nederland in 2004 heeft ze met het Ro Theater in Rotterdam gewerkt.

Een serieuze knieblessure in 2003 vergrootte haar interesse in het menselijk  lichaam en de enorme invloed van psychosociale factoren daarop. In 2008 voltooide ze een opleiding fysiotherapie en sindsdien is zij werkzaam bij Codarts Hogeschool voor de Kunsten als fysiotherapeut en docent op het gebied van blessurepreventie. Julia is  gespecialiseerd in het behandelen van dans specifieke blessures, stress gerelateerde klachten, overtraining en burn-out. Ze is betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden van blessure preventie en wetenschappelijk onderzoek binnen de dans. Naast haar werkzaamheden bij Codarts heeft  ze haar eigen fysiotherapie praktijk.