Voorstelling

Nederlands Dans Theater 2
festival!

Nederlands Dans Theater 2
foto Joris-Jan Bos
  • , , Lucent Danstheater, Den Haag  

Offspring

Het programma Offspring van Nederlands Dans Theater 2 bestaat uit werken van drie opvallende makers die de eigen choreografische kweek van het Nederlands Dans Theater heeft opgeleverd: Johan Inger, Alexander Ekman en Lukáš Timulak. In het ballet Offspring, dat in première ging op de dag dat Timulaks dochter geboren werd, staat het vaderschap van de Slowaakse choreograaf centraal. Het geluk spat in deze creatie van het podium af.

De Zweed Johan Inger, die sinds 2009 als ‘associate choreographer’ aan het Nederlands Dans Theater verbonden is, maakt ter gelegenheid van het Holland Dance Festival een nieuw ballet voor het juniorensemble. De tweede wereldpremière komt van Ingers landgenoot Alexander Ekman. De ster van deze veelgevraagde choreograaf is rijzende. Hij heeft inmiddels wereldwijd ruim 25 dansstukken gemaakt.

Bij deze voorstelling vindt op donderdag 23 februari 2012 een uur voor aanvang een inleiding plaats in Studio 2. Deelname is gratis, maar u dient u zich wel aan te melden via het Lucent Danstheater.