Voorstelling

BAM!

BAM!
Maurice Boyer
Boudewijn Bollmann
Boudewijn Bollmann
  • , BAM Binckhorst, Zonweg 33, Den Haag  
  • BAM Binckhorst, Zonweg 33, Den Haag  
  • , BAM Binckhorst, Zonweg 33, Den Haag  
  • BAM Binckhorst, Zonweg 33, Den Haag  
  • , BAM Binckhorst, Zonweg 33, Den Haag  
  • BAM Binckhorst, Zonweg 33, Den Haag  

Laatste weekend! Reserveer nu!
Een ode aan de man in overall

In een warme periode waarin Den Haag zich stilletjes opmaakt voor een nieuw cultureel seizoen staat BAM! van 2 t/m 18 september klaar om het publiek te verfrissen met een gewaagde combinatie van dans, vormgeving en industriële rauwheid. 

Beeldend Kunstenaar Wilma Marijnissen en choreografe Krisztina de Châtel hebben elkaar gevonden in een gezamenlijk artistiek doel om bijzondere locaties voor publiek te ontsluiten. Midden in het industrieterrein de Binckhorst op het doorgaans onzichtbare productieterrein van het bedrijf BAM Wegen bv troffen ze een unieke locatie aan, geschikt voor een ongewone community arts collaboration. Het resultaat: een adembenemend samenspel tussen de werknemers van BAM Wegen bv en de dansers van Codarts Rotterdam tegen de achtergrond van bewegende kranen en betonmolens. 

BAM! Is een eerbetoon aan de Binckhorst waarin het ritme van de werkende man en zijn productieproces al jarenlang de dienst uitmaakt. Het BAM terrein vormt daarvoor een buitengewoon geschikt decor: de mens beweegt zich hier al meer dan veertig jaar tussen imposante machines, silo’s, afvoerkanalen en ander groot industrieel materiaal.

Marijnissen en De Châtel: unieke samenwerking
Het lijkt geen toeval dat Marijnissen en De Châtel elkaar vonden in dit project. Beide hebben in hun werk een duidelijke fascinatie ontwikkeld voor de integratie van kunstprojecten in de omgeving waarop ze geïnspireerd zijn. Voor Marijnissen is dit ook nu het belangrijkste uitgangspunt voor het vormgevingsontwerp. Choreografe De Châtel staat al langer bekend als de koningin van de locatiedans. Ze werkte al eerder met uiteenlopende groepen op bijzondere locaties, zoals ziekenhuizen, kerkgebouwen of machineloodsen. Keer op keer laat ze haar toeschouwers en dansers op een nieuwe manier een ruimte beleven en voelen. Specifiek voor deze productie werkt zij met de dansers van Codarts Rotterdam die zij selecteerde vanwege hun uitstekende niveau.

"Met de juiste ingrepen van beweging, licht en geluid treedt het dramatisch potentieel van deze rauwe omgeving prachtig op de voorgrond." de Volkskrant

BAM! is een coproductie van Holland Dance en Dansgroep Amsterdam in samenwerking met Bam Wegen bv, Cementbouw en Codarts Rotterdam.

Beluister hier een fragment over BAM van Omroep West:

Download bam.mp3.

"bam" speelt.

Bereikbaarheid Locatie

Met eigen vervoer:

Vanuit Leiden, Utrecht, Rotterdam, Gouda
Rij naar Den Haag (naar Knooppunt Prins Clausplein, richting Den Haag)
Neem op Prins Clausplein de A12 richting Den Haag
Neem na 2,5 km afslag Voorburg (afslag 4)
Ga na 350 m linksaf de Maanweg op richting Binckhorst
Ga na 200 m rechtsaf de Regulusweg op
Na 0.7 km bent u gearriveerd op de Zonweg 33 te Den Haag. Hier is voldoende parkeergelegenheid.

Openbaar vervoer: 

Neem de trein, bus of randstadrail naar station Den Haag Centraal
Vanaf Den Haag Centraal (busplatform, boven het spoor) rijdt een speciale pendelbus naar het BAM theater.

Op vrijdag: 19:30 & 20:00 uur
Op zaterdag: 19:30 & 20:00 uur
Op zondag: 16:00 & 16:30 uur

Regen
Mocht u twijfelen of de voorstelling met regen door zal gaan, bel dan met onze voorstellingsinformatielijn vanaf 16:00 uur op 070-356 11 76.