Workshop

Trainingsdag voor mensen met een beperking

Trainingsdag voor mensen met een beperking
Foto Mariette van Soesbergen
  • De Berenkuil, Utrecht  

 "Een dag in het teken van samen dansen en de positieve kracht van dans ervaren."

Holland Dance gaat over dans voor iedereen en is continu op zoek naar nieuwe manieren om dans dichter bij de mensen te brengen. Voor mensen met een fysieke beperking is het niet vanzelfsprekend om hun behoefte aan beweging ingevuld te krijgen. Daarom neemt Holland Dance het initiatief en organiseert een gratis trainingsdag op zondag 14 junii waarop mensen met beperking kennis kunnen maken met dans en mee kunnen doen aan een uniek project.

De dag staat in het teken van samen dansen en de positieve kracht van dans ervaren. Deze dag wordt georganiseerd om deelnemers te vinden voor het project Hotel Pitstop dat gepresenteerd wordt eind november tijdens het DanceAble Event van Holland Dance in Den Haag. Als deelnemer aan de trainingsdag kun je dus ook uitgenodigd worden om aan het project mee te doen. Gedurende tien repetities in september en oktober werk je met toegewijde dansers aan een voorstelling over ambities, dromen en desillusies.

Wie kan meedoen? Mensen met een beperking die in een proces willen stappen en grenzen willen verleggen. We vinden onderstaande punten belangrijk:

-       Openstaan voor nieuwe dingen

-       Samenwerken

-       Commitment

-       Loyaal

Aanmelden:

Vul dit formulier online in om aan te melden.

Tijden en locatie:

Je kunt je opgeven voor een van de twee sessies: 

10.00-13.00 uur: sessie 1

14.00-17.00 uur: sessie 2

Heb je vragen? Laat het ons weten. Je kunt contact opnemen met Joanne ter Veen
via e-mail of tel.nr. 070-361 61 42.

DanceAble

Vrijdag 27 november t/m zondag 29 november vindt in Den Haag voor de eerste maal het landelijke event DanceAble plaats. Een event voor grenzeloze dans waar professionele- en amateurdansers met en zonder beperking sámen dansen. Hotel Pitstop maakt als community art project onderdeel uit van DancAble.