Voorstelling

Slow Dancing

Slow Dancing
David Michalek
Matthew Wakem
Boudewijn Bollmann
Boudewijn Bollmann
  • Plein, Den Haag  

Slow Dancing - elke avond vanaf 21:00 uur
T/m 11 September 

Na New York, Londen en Venetië is de exclusieve en adembenemende dansvideoprojectie Slow Dancing eindelijk te zien in Nederland, en wel in dansstad Den Haag.

De eerste vertoning van Slow Dancing in New York brengt een golf van enthousiasme in de danswereld teweeg. Nooit eerder zijn dansers en choreografen op zo’n spectaculaire manier geportretteerd. En nooit eerder wordt de karakteristieke spierkracht van het danslichaam zo fabelachtig neergezet. In elke stad waar Slow Dancing vertoond wordt, houdt het publiek even zijn adem in.

Slow Dancing bestaat uit een serie van 45 levensgrote videoportretten van dansers en choreografen uit de hele wereld. De portretten zijn genomen met een high-speed camera die het mogelijk maakt om bewegingen op te nemen en in super-slowmotion af te spelen. Elke verstilde seconde kan door middel van deze techniek worden uitvergroot tot ongeveer een minuut. Slow Dancing is een opeenvolging van serene momenten waarin de tot het uiterst strekkende precisie zichtbaar wordt: het kijken naar de beelden die de dansers in opperste concentratie laten zien, levert een bijna surreële ervaring op.

Op initiatief van Holland Dance zijn nu ook drie Nederlandse portretten toegevoegd die u hier op het Plein ziet: van dans-icoon Sabine Kupferberg (oud-danseres Nederlands Dans Theater), de jonge Stijn Hoogendoorn – ook wel de Nederlandse Billy Elliot genoemd – en supertalent Besim Hoti (genomineerde VSCD-dansprijs de ‘Zwaan’ in 2009).

Bezoek de officiële website van Slow Dancing op www.slowdancingfilms.com

Slow Dancing is een project van kunstenaar David Michalek. Holland Dance heeft de Nederlandse portretten in Slow Dancing gecoproduceerd.