Workshop

Audities: Dance Date 2015

Audities: Dance Date 2015
  • Akoesticum, Ede  
  • Codarts, Rotterdam  
  • Keunstwurk, Leeuwarden  
  • Factorium & de NWE Vorst, Tilburg  
  • Corrosia Theater, Almere  

Is dansen je passie? Volg je dansles of zit je in een dansgroep? En wil jij graag een volgende stap maken en ervaren hoe het is om op een professioneel podium te staan?

Geef je vandaag nog op voor de audities bij jou in de buurt!

 

 

Choreografen

Tijdens de Dance Date van Holland Dance heb jij de kans om in werk van één van de beste choreografen te dansen: Fang-Yu Shen/Scapino Ballet RotterdamSamir CalixtoJiří Kylián (Repertoire: ‘Sechs Tänze’), Nederlands Dans Theater (Repertoire: ‘I New Then’, choreograaf: Johan Inger), Lloyd Marengo (Hiphop Streetstyles), Junadry Leocaria (Experimental Waacking), Joost Vrouenraets en Koen Brouwers & Roemjana de Haan.

Auditiedagen

Zaterdag 12 september | Regio Oost: Akoesticum, Ede
Zaterdag 19 september | Regio West: Codarts, Rotterdam
Zaterdag 26 september | Regio Noord: Keunstwurk, Leeuwarden
Zondag 27 september | Regio Zuid: Factorium & de NWE Vorst, Tilburg
Zondag 11 oktober | Regio Midden: Corrosia Theater, Almere

Auditie doen

Hoe werkt het?

Tijdens de audities voor Dance Date verwelkomen wij (ver)gevorderde en ambitieuze amateurdansers (vanaf 14 jaar), studenten van de vooropleiding Dans en mbo-studenten Dans. Je kunt je opgeven voor een van de onderstaande audities:

Individuele auditie
Doe auditie (je hoeft niks voor te bereiden) en verover een plek in een dansproductie van Nederlands Dans Theater (Regio West), Jiří Kylián (Regio Midden), Joost Vrouenraets (Regio Zuid), Fang-Yu Shen (Regio Oost) en Koen Brouwers & Roemjana de Haan (Regio Noord). In elke regio is er een andere choreograaf die jouw auditie beoordeelt en met wie je aan het werk gaat.

Groepsauditie
Geef samen met je eigen dansgroep een presentatie van ongeveer 5 (maximaal 10 minuten) en maak kans om te werken aan een dansproductie van Samir Calixto (moderne choreografie). Let op: deze audities vinden alleen in regio Noord, Midden en Zuid plaats, maar we verwelkomen moderne amateurgroepen of moderne mbo dansgroepen uit het hele land. Slechts één contactpersoon van de groep hoeft zich aan te melden.

Voorselectie Urban (Experimental Waacking of Hiphop Streetstyles)
Doe auditie (je hoeft niks voor te bereiden) en verover een plek in de eindselectie in Den Haag. Je maakt kans om te werken aan een dansproductie van Lloyd Marengo (Hiphop Streetstyles) of Junadry Leocaria (Experimental Waacking)

Aan twee audities meedoen?

Het is mogelijk om aan twee of drie audities mee te doen. Het is wel belangrijk dat jij je apart aanmeldt voor de groepsauditie of individuele audities. Voor de groepsauditie meldt alleen de contactpersoon zich aan, dus geef op het individuele formulier aan dat je ook meedoet aan een groepsauditie.

Kosten

Per auditie vragen wij een bijdrage van € 5,00. Deze kun je ter plaatse betalen. Als je geselecteerd bent voor Dance Date, dan betaal je € 125,00 voor het volledige traject. Wanneer jouw groep wordt geselecteerd betaal je € 125,00 per danser voor het volledige traject. Deze inkomsten worden gebruikt om studio's te huren voor de repetitieperiode.

Repetities

Houd rekening met ongeveer acht tot tien repetitiedagen in de weekenden of avonden in de periode eind oktober t/m begin februari 2016.

Individuele repetities
De repetities van alle individuele audities vinden plaats in de stad of regio waar jij auditie hebt gedaan.

Groepsrepetities
De repetities van de groep vinden in overleg plaats bij de dansstudio van de groep zelf of in de regio waar de groep vandaan komt.

Voorselectie Urban
De repetities van Experimental Waacking of Hiphop Streetstyles vinden in overleg plaats op een plek die het meest gunstig is voor de aangenomen dansers

Voorstellingen

Dance Date gaat op zaterdag 13 februari 2016 in premiere tijdens het Holland Dance Festival in Theater aan het Spui in Den Haag. Houd het weekend van 12, 13 en 14 februari vrij voor de Dance Date-voorstelling, workshops en meer!

De kans bestaat dat losse Dance Date voorstellingen later in het jaar nog een aantal keer te zien zijn tijdens diverse evenementen in het land.

Vragen?

Heb je vragen over Dance Date? Neem dan contact op met Yvonne Schellekens via yvonne@holland-dance.com.

Dance Date wordt mede mogelijk gemaakt door Codarts Rotterdam, Keunstwurk, Akousticum, Corrosia Theater, Centrum Amateurkunst Flevoland, Huis voor de Kunsten Limburg, Cultuurmij Oost en de Danspunt.

Download hier de Dance Date e-flyer