Workshop

Winter Dansimpuls

Winter Dansimpuls
  • , Korzo Theater, Den Haag  

Begin het nieuwe jaar met een inspirerend weekend speciaal voor dansdocenten! Holland Dance organiseert in samenwerking met NBDO Dansbelang op zaterdag 6 en zondag 7 februari een nieuwe editie van Dansimpuls.

Na een lange traditie waarin we workshops programmeerden gebaseerd op de drie pijlers eigen vaardigheid, methodiek & didactiek en gezondheid, stappen we de aankomende Dansimpuls over op twee dagprogramma’s met een thematische aanpak. Tijdens de plenaire momenten gaan we inhoudelijk in op het dag-thema, ze geven een kijkje in de keuken en/of zijn interactief. Ook de keuze-workshops zijn gerelateerd aan het thema.

Tijdens deze Winter Dansimpuls staan de volgende twee thema’s centraal:

Zaterdag 6 februari: Dans voor ‘Any-body’

Tijd: 9:30 tot 18:00 uur

Geef jij als dansdocent les in verschillende disciplines, aan verschillende leeftijds- en niveaugroepen? Aan mensen die lekker willen bewegen of juist ambitie hebben het podium op te gaan. Mensen met perfecte en minder-perfecte danserslijven.  Deelnemers met een eigen ambitie en body.

Een dag waarop je lessen kunt volgen in diverse stijlen. Kennis kunt opdoen of opfrissen over lesgeven aan specifieke doelgroepen of leerlingen met 'verschillende soorten bodies'.

Zondag 7 februari: Dance & music

Tijd: 9:30 tot 17:30 uur

Muziek heeft een niet weg te denken, grote invloed op dans, dansers, makers/choreografen en creatieprocessen. Deze tweede dag van Dansimpuls staat volledig in het teken van de relatie tussen dans en muziek/muzikaliteit.

Keuzeworkshops Dansimpuls

Wanneer u zich inschrijft wordt u gevraagd om aangaande de workshops, per dag en per tijdsblok, één keuze te maken. Per dag kunt u dus deelnemen aan 3 keuzeworkshops. Let op: vol is vol. (Inschrijving voor de workshops gaat op volgorde van binnenkomst van uw aanmelding.)

Toelichting op de tekens bij de workshops:

P = Praktijk:
u gaat praktisch aan de slag

M = Methodisch/Didactisch:
er is aandacht voor methodiek/didactiek binnen het thema van de workshop

G = Gezondheid:
er is bijzondere aandacht voor gezondheidsaspecten van de danser en/of dansdocent

Bekijk hier de voorwaarden die van toepassing zijn op de workshops van Holland Dance