Workshop

DanceAble cursus

5D i.s.m. Holland Dance

DanceAble cursus
  • , 5D, Amsterdam  
  • Idazaal, Den Haag  

Aanmelden voor de DanceAble cursus is mogelijk tot en met dinsdag 10 november.
 

5D en Holland Dance organiseren dit najaar DanceAble: een danscursus voor mensen met én zonder fysieke beperking. Dans geeft vrijheid en dans inspireert. Vaak wordt dans geassocieerd met een perfect functionerend lichaam. Toch is het zo dat een lichaam met een (fysieke) beperking vele mogelijkheden heeft.

Gedurende drie lessen van zes uur ga je samen met docente Joop Oonk aan de slag. Elke les begint met een goede warming-up, gevolgd door diverse oefeningen waar je aan je danstechnische vaardigheden werkt. Elke les wordt er een creatieve opdracht gegeven. Het einddoel is om samen toe te werken naar een choreografie. Deze wordt gepresenteerd aan publiek in het laatste weekeinde van november.

Voor wie?

De cursus is geschikt voor alle leeftijden en echt voor iedereen. We verwelkomen mensen met en zonder (fysieke) beperking. Er worden geen niveau-eisen gevraagd aan de deelnemers, alleen een goede dosis energie, optimisme en nieuwsgierigheid om iets nieuws te ontdekken.

Over Joop Oonk

Joop Oonk is een vaste dansdocente van Holland Dance en is daarnaast als allround dansdocente in binnen- en buitenland werkzaam. De afgelopen twee jaar heeft zij zich gespecialiseerd in moderne dans, improvisatie en choreografie. In Engeland is ze in aanraking gekomen met inclusiedans, toen ze als assistent choreograaf werkte bij Stopgap Dance Company.

Bekijk hier de voorwaarden die van toepassing zijn bij de workshops van Holland Dance