Masterclass

Workshop Kyle Abraham
festival!

Kyle Abraham

Workshop Kyle Abraham
  • Theater aan het Spui, Den Haag  

Tijd: 13:00-15:00
Leeftijd: 14+ / Volwassenen
Niveau: Intermediate / Advanced
Voertaal: Engels
Docent: Kyle Abraham

Het Holland Dance Festival haalt Kyle Abraham voor het eerst naar Nederland. Met zijn voorstelling Pavement, opgevoerd door zijn gezelschap Abraham.In.Motion, beschouwt hij met veel dynamiek, intensiteit en emotionele nuance, de situatie van de Black African-Americans.

De workshop wordt geleid door Abraham zelf: één van de shooting stars in de moderne-dansscene in de Verenigde Staten. Geschoold in klassieke muziek, beeldende kunst en – pas in tweede instantie – moderne dans, ontwikkelde hij een heel eigen dansvocabulaire waarin moderne- en urbanstijlen samenvloeien, met een fikse dosis poëzie en verfijning. Het leverde hem onder meer een MacArthur Fellowship op.

Tijdens de workshop leren deelnemers materiaal tot zich te nemen van The Watershed en Hallowed – twee choreografieën van de hand van Abraham – om meer zicht te krijgen op de manier waarop het gezelschap beweging ontwikkelt. De workshop bestaat uit zowel conversatie als praktijk. Gezamenlijk onderzoeken de deelnemers de ideologieën rond hun eigen uniciteit en gelijkenissen.

Bezoek ook de voorstelling van Kyle Abraham tijdens het Holland Dance Festival 2016.

Bekijk hier de voorwaarden die van toepassing zijn op de workshops van Holland Dance