Masterclass

Workshop Tanz Luzerner Theater
festival!

Kathleen McNurney

Workshop Tanz Luzerner Theater
Ingo Höhn
  • Korzo Theater, Den Haag  

Tijd: 10:15-11:30
Leeftijd: Volwassenen
Niveau: Intermediate & advanced
Voertaal: Engels
Docent: Kathleen McNurney

Het Zwitserse hedendaagse dansgezelschap Tanz Luzerner Theater bestaat uit tien uitzonderlijke dansers uit negen landen. Tijdens deze editie van het Holland Dance Festival kan Nederland voor het eerst kennismaken met het veelzijdige gezelschap dat zich focust op het presenteren van nieuw werk van een opkomende generatie choreografen. Met de voorstelling Celebration! wordt het vakmanschap en de innovatie van dans gevierd door werk van drie up and coming choreografen te presenteren in een triple bill.

De workshop wordt verzorgd door Kathleen McNurney: sinds seizoen 2009-2010 artistiek directeur van het gezelschap. McNurney werd opgeleid door David Howard en danste voor verschillende internationale (ballet)gezelschappen. Daarnaast was ze meerdere malen company teacher, rehearsal mistress en choreografisch assistent.

De workshop focust zich op ballet en is opgebouwd rond kinetische (correcte) beweging, het gebruik van ruimte en timing: elementen die belangrijk zijn voor hedendaagse dansers. McNurney’s workshop is geschikt voor professionele dansers (klassiek als hedendaags) en intermediate en advanced dansers.

Bezoek ook de voorstelling van Tanz Luzerner Theater tijdens het Holland Dance Festival 2016.

Bekijk hier de voorwaarden die van toepassing zijn op de workshops van Holland Dance